Polgári Világ

A pianínó mint fedezék

2017. június 15. - pukli.istvan

A Nemzeti Együttműködés Oktatási Rendszere újabb tantárgyi integráció irányába halad. Eddig azt hittem, nem tudják, mit csinálnak, de be kell látnom, tévedtem.

 

Miért is kell focit oktatni az iskolában?

 

Miért is kell a mindennapos éneklés?

 

Mire is kell pianínó minden iskolába?

 

Miért kell a lőtér az iskolába?

  1. Nem tudnak a gyerekeink írni, olvasni, számolni? Tanuljanak meg lőni!
  2. A gyerekeket fel kell vértezni hasznos tudással, ha a családját migránsáradat, Brüsszel és Soros György megtámadná őket. Együtt vagy külön-külön.
  3. Legyen tényleges következménye annak, ha a gyermek nem akar részt venni a mindennapos éneklésben.
  4. A kormány úgy szándékozik visszaadni a pedagóguspálya presztízsét, hogy fegyvert ad a tanárok kezébe.

Ezeknél azonban sokkal komolyabb magyarázat a legkézenfekvőbb:

Az Orbán-kormány a pedagógustiltakozások hatására kénytelen volt engedni a túlcentralizációból, így a közbeszerzések nehézkesebbé váltak, keresni kellett valamit, ami minden iskolába „szükséges”. Egy jó ismerősnek pedig éppen van ehhez egy hangszerkereskedő, tatamigyártó vagy éppen fegyverkereskedő (már, ha értik, mire gondolok) cége. Az oktatás annyira nem érdekli őket, hogy bár abszurdnak tűnnek ezek az ötletek, megítélésem szerint ennek még nincs vége, most jön a „Minden osztályba tropikáriumot!” és a „Páternosztert az igazgatói irodába!” program.

Ennek véget kell vetni!

Az állami oktatásirányítást arra kell használni, amiért létrehozták! Az oktatásra fordított pénzt (a jelenlegi többszörösét) okosan és a ténylegesen szükséges dolgokra kell fordítani:

  1. Megfelelő minőségű tanárképzést!
  2. Európai szintű tanári béreket!
  3. Iskolai autonómiát, hogy az igazgató a nevelőtestülettel közösen dönthesse le, mire van szükség helyi szinten.
  4. A szülők valóban érezzék, hogy az oktatási ingyenes: teljes körűen ingyenes tankönyvcsomag (nem csak 12.000 Ft-ig), ingyen ebéd, ingyen iskolai kirándulások, laptop, tablet stb.
  5. Olyan kompetenciafejlesztő alapképzést kell létrehozni, amelyben a gyerekek olyan fejlett készségekre tesznek szert, hogy könnyedén meg tudjanak tanulni bármit.
  6. Olyan légkört kell az iskolákban kialakítani, ahol a gyerekek az együttműködést, a csoportmunkát és a valódi teljesítmény tiszteletét sajátítják el, valamint a demokratikus politikában való részvételhez szükséges kritikus és kreatív gondolkodás képességét. Aminek a birtokában maguk is rájönnek arra, hogy a kormány által propagált militáns hangulat és az ebbe illeszkedő iskolai lőgyakorlatok már csak egy lépésre vannak az ország legrosszabb időszakát idéző Levente mozgalom bevezetésétől.

Békét az iskolákba, békét az országba!

Pukli István
A Polgári Világ Pártja alelnöke

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9912594695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2017.06.16. 07:08:28

Annak idején a jó cuculizmusban volt egy MHSZ, és volt olyan, hogy évente egyszer-kétszer valóban volt lövészet a suli tornatermében. És senkinek sem ártott meg.

Persze, lehet abban bízni, hogy a következő 100 évben Európa, és benne Magyarország, és általában az egész világ egy békés, biztonságos hely lesz, ahol soha nem lesz senkinek szüksége efféle képességekre. De én, ha lenne gyerekem megtanítanám lőni. És ez bizony társadalmilag is hasznos: egy olyan társadalomban, ahol az átlagpolgár csak tévében lát fegyvert nagyon-nagyon kevés fegyveres is tud nagyon durva diktatúrát csinálni. Ez lesz amúgy Nyugat-Európa vége is. A sok pacifista nyugdíjas vs kevés iszamista fegyveres csatáját nem az előbbiek fogják megnyerni.

De ma még valóban nem ez a legfőbb probléma az iskolákban. Amíg nincs kréta, addig talán nem a pianínó és a légpuska lenne az első dolog amit be kellene szerezni. Már csak azért sem, mert ahhoz, hogy a gyerekeket megtanítsák a fegyverekkel biztonságosan bánni, először is olyan pedagógusok kellenének, akik maguk is birtokában vannak ennek a tudásnak. Ma pedig már matektanár sincs azért a pénzért amit a pedagógusok keresnek.

gmihaly621 2017.06.16. 20:25:08

A pianínónak nem kell elektrongyos áram, mint a szintinek, de legalább jó drága.
süti beállítások módosítása