Polgári Világ

TESSÉK VÁLASZTANI!

2017. június 26. - Keresztény Zoltán

Ezekben az esztendőkben dől el – ha úgy tetszik, mostanság vagyunk szemtanúi annak –, hogy jó száz év múlva mit fognak írni erről az időszakról a magyar történelemkönyvek. Már, ha szabadon írhatnak majd akkor a történészeink…

Két fikciós összefoglalót képzeljen el a kedves olvasó, egyenesen 2117-ből:

  1. „Magyarország az 1990-es rendszerváltást követően egyértelműen a dinamikus fejlődés ígéretét hordozta. Azonban a kétezres évek elejétől már stagnált, a 2008-as gazdasági válság után pedig növekedésében végleg megtorpant az ország, ahol 2010-től »illiberális demokrácia« néven egy valójában merev, autokratikus rendszert épült ki.

A 2018-as választások után a szabad sajtó teljesen megszűnt, minden médium – kereskedelmi és állami egyaránt – a kormányfő oligarcháinak érdekeltségébe került, és ezzel végleg megpecsételődött a befolyásmentes újságírás sorsa. A választópolgárok ezentúl csak a kormány(fő) véleményét ismerhették meg a »tömegtájékoztatás« útján.

A 2020-as évekre az állami oktatás XIX. századi színvonalra süllyedt. Nemhogy a manapság használatos interaktív eszközök elődei nem voltak elérhetőek az akkori diákok számára, hanem az állandóan jellemző finanszírozási nehézségek miatt az otthonról hozott, házilag gyártott krétákkal írtak, hagyományos táblákra.

Helyi polgármesterek gimnáziumok sokaságát szüntették meg, a közmunkaalapú társadalom megvalósulása érdekében.

A már száz éve is nagyon fontos technológiai tudás és nyelvismeret helyett a magyar oktatáspolitika továbbra is a kötött tantárgyas, ún. »poroszos« rendszert erőltette. Ezen belül is két tantárgynak kiemelt óraszámot és figyelmet biztosítottak. Az egyik az »Erkölcstan, avagy a Nemzeti Erkölcsműködés Rendszere« címet viselte, amely a morálisan helyes, alattvalói viselkedést és kormányfői magánérdekeket messzemenőkig szem előtt tartó választópolgári magatartás kritériumait határozta meg. A másik államilag kedves tárgy a »Magyarország történelme 1998-2002, 2010-…« volt, amely kizárólag azokat a korszakokat mutatta be, amelyekben – az ekkori rezsim állaspontja szerint – Magyarország a több mint ezeréves történelme folyamán egyértelműen sikeres volt. Külön érdekesség, hogy e két fenti tárgyhoz tartozó tankönyvek fejezeteinek nagy többségét maga az akkori miniszterelnök írta, ezzel is megmutatva a rendszer működésének lényegét.

Ugyancsak ebben az időszakban vesztette el a magyar egészségügy azt a képességét, hogy maradéktalanul ellássa az állampolgárokat. A kórházakban észak-koreai állapotok uralkodtak. Már nemcsak a lepedőt, a törölközőt, a szappant, a fájdalomcsillapítót és a szikét kérték be előre a páciensektől, hanem a betegségük pontos diagnózisát is magukkal kellett vinniük a »gyors« ellátás érdekében. Az uralkodó párt- és kormányzati politikusoknak és köreiknek persze külön ellátás járt, amelynek központja az akkor már egy ideje üresen álló, de aztán a legmagasabb igények szerint felújított ex-OPNI, azaz a lipótmezei kórház volt, későbbi hivatalos nevén: Bibó István Szakkórház.

2026-ban átadták az orosz hitelből és segítséggel elkészült PAKS II. nevet viselő atomerőművet is, amely véglegessé és visszafordíthatatlanná tette Magyarország elköteleződését Vlagyimir Putyin irányába és egyben eltávolodásunkat az Európai Uniótól.

putyin_orban_csok_tessek_valasztani_valasztott_nepszavazast_paks_orosz_atomeromu_mutyi_szerzodes.jpg

(Kép: Vasárnapi Hírek) 

Oroszország teljhatalmú ura ugyanis akkora »hitelt« biztosított a paksi atomerőmű bővítéséhez, amely az építkezés mellett arra is elég volt, hogy az akkori kormánypárt jónéhány választásra előre biztosítsa hatalmát, megvásárolva a nyilvánosság összes eszközét és tökéletesítve az addig sem tökéletlen hűbéri rendszerét.

Döntőnek azonban a 2030-as év bizonyult, amikor is az abban az esztendőben megtartott, szabadnak egyáltalán nem nevezhető választások éjszakáján, a sorozatban hatodszorra(!) győztes kormányfő beszédet intézett a magyar néphez, a várban lévő miniszterelnöki rezidencia Dunára néző erkélyéről. Ebben a beszédben bejelentette, hogy az 1946. augusztus 1-je óta forgalomban lévő forintot kivezeti, és helyette ezentúl a rubelt tekinti hivatalos fizetőeszköznek.

Továbbá tudatta, hogy Magyarország kilép az Európai Unióból, és felvételét kéri az Oroszország vezette Eurázsiai Unióba. Magyarország egy éven belül – Ukrajnával egyetemben – teljes tagságot nyert. Ezzel az Eurázsiai Unió hét tagúvá vált: Oroszország, Örményország, Kirgizisztán, Kazahsztán, Belorusszia, Ukrajna, Magyarország.”

 

  1. „Magyarország az 1990-es rendszerváltást követően egyértelműen a dinamikus fejlődés ígéretét hordozta. Azonban a kétezres évek elejétől már stagnált, a 2008-as gazdasági válság után pedig növekedésben végleg megtorpant az ország, ahol 2010-től »illiberális demokrácia« néven egy valójában merev, autokratikus rendszert épült ki.

Azonban a rezsim közel egy évtizedes működését követően elvesztette hatékonyságát, és fordulat történt. A kudarcos rendszerváltásért felelős pártok, illetve a rendszer részeként működő és/vagy hatástalan ellenzéki erők marginalizálódtak, vagy egyenesen megsemmisültek. A magyar polgárok nagy többségének támogatását élvező új kormány a következő változtatásokat léptette életbe:

 a) A közszolgálati média szakmai irányítás alá került, a volt miniszterelnök oligarchái sorra elvesztették befolyásukat a gazdaságban és a médiában egyaránt.

b) A magyar oktatás rövid időn belül alkalmazkodott a XXI. századi követelményekhez, és sikeresen készítette fel a következő generáció fiataljait a globalizáció kihívásaira, amelynek következtében – az ír, finn és észt példa után – magyar csodát emlegettek a változásokat anno közelről figyelő szakértők.

c) Az egészségügyi ellátásban arányos és igazságos teherviselést vezettek be, amelynek köszönhetően nem volt többé szükség a hálapénz intézményére. A betegek valóban jól felszerelt kórházakban gyógyulhattak, ahol maguk választhatták meg, hogy a mindenkinek járó alapellátáson felül milyen kényelmi szolgáltatásokért fizetnek kiegészítő díjat.

d) Az oroszokkal kötött PAKS II. szerződést Magyarország felmondta. A valóban létező, de akkor még nem sürgető energiaellátási problémát az ország később európai uniós és magyar cégek összefogásával oldotta meg, egy a kor követelményeinek mindenben megfelelő, modern erőmű építésével.

e) Magyarország csatlakozott a szorosabb együttműködést szorgalmazó, ún. »Mag-Európa« tervhez, amely – eredetileg német-francia kezdeményezésre – az Európai Unió tagjai számára közös hadügyi-, pénzügyi- és később külügyi politikát eredményezett.

f) 2022-ben Magyarország bevezette az eurót, amely azóta az ország hivatalos fizetőeszköze.

g) A polgári középosztály mind létszámában, mind egzisztenciálisan soha nem látott mértékben erősödött meg és ma, 2117-ben is biztosítéka a magyar állam stabil működésének.”

 

TESSÉK VÁLASZTANI!

  

Keresztény Zoltán

Elnök, Polgári Világ Pártja

polgarivilag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr7112620621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.26. 10:06:37

Választottam: nem akarok ballib országrontókat kormányon.

zokogjatok 2017.06.26. 12:56:58

Jé, mese. 7 éve még azt írták az ilyenek, hogy mostanra összedől az ország meg kiraknak az EU-ból.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.26. 13:04:38

Tehát azok fogják a szakmai fordulatot végrehajtani, akik 8 ében keresztül ugyanúgy loptak, éppen úgy kisajátították a médiát, plusszban még ellenzékieket is verettek 2006-ban azonosíthatatlan karhatalmistákkal, és még ráadásul el is KÚRTÁK ?

Értem.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.06.26. 13:08:13

@Legeslegalja:

Avagy félreértettem valamit, és az ezidáig ismeretlen Polgári Világ Pártja kér biankó csekket az emberektől, komolyan gondolva, hogy szerez 30-40%-nyi szavazatot ?

Mert ezesetben elmeorvosi segítségre van szüksége a posztírónak sürgősen.

Midnight Run 2017.06.26. 13:45:45

A magyarok többsége a biztonság mellett döntött. Ennek az ára az alacsony életszínvonal és alacsony szabadságfok. A magyarok lemondtak a jobb életről egy kvázi látszatbiztonságért.

A gond az, hogy ma még egy szelet kenyeret kapunk az államtól, holnap felet, holnapután egy negyedet sem. Mert csak azt lehet elosztani hosszú távon, amit meg is termelünk.

nemecsekerno_007 2017.06.26. 13:53:03

- Jó lenne ha mindenféle szempontból érvényesülnének a szabadságjogok, tombolna a demokrácia csak azt nem tudom akkor hogy lehet elvenni a szocializmusból itt maradt szerzett jogokat?
- Meddig tart meggyőzni a békákat, hogy mégis csak jó lenne lecsapolni a mocsarat azért, hogy be tudjunk lépni a 21. században.

Az a sok rizsa ami kitölti a közbeszéded teljesen lényegtelen. Le kell bontani a szocialista zárványokat, akkor lesz több önmagáról gondoskodni képes és hajlandó ember ha csökken az állami újraelosztás. Azt viszont nehéz úgy, ha mindenki csak a jogairól beszél. Addig marad a nyekergés.

NBarbieReloaded 2017.06.26. 14:00:06

Isten ments, hogy a tolvaj orbant vedjem, de ez a cikk mar nem kicsit tulzas, tele demagog, hatasvadasz lozungokkal.

Ilyesmit en is irhatnek, mondjuk anyi kulonbseggel, hogy a jovobol irom, de 90` -tol (bal)liberalisok vannak kormanyon. Habar kozelebb lenne a valoszinu jovokephez, mint a fentiek, de nagy osszegbe fogadnek, hogy rogton nacifasisztanak lenne kikialtva. :)

inebhedj - szerintem 2017.06.26. 14:13:55

Sem, már az első mondatban elhasalt mindkét visszatekintés.

"Magyarország az 1990-es rendszerváltást követően egyértelműen a dinamikus fejlődés ígéretét hordozta."

Hogyne, hogyne, az ígéretet hordozta mindig is, azóta is, vérprofi ígérethordozó lett az évek során. Azonban már 1990-ben is világos volt, hogy annál többet nem kíván tenni az ígéretettel, mint hordozni.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.26. 14:33:36

@MaxVal BircaMan HJCD: Soros és Brüsszel is elég sok pénzzel támogatták ezt az országot ahhoz, hogy legyen némi beleszólásuk. ;-)
Te eddig mi jót tettél Magyarországért? ;-)

Midnight Run 2017.06.26. 14:50:29

@inebhedj - szerintem: Pedig rohadt egyszerű a képlet.

Az ígéretet hordozza, de az elitnek nem érdeke az ígéret végrehajtása, a nép meg nem érett és határozott arra, hogy ezt az eliten betartassa ezt.

NBarbieReloaded 2017.06.26. 15:12:21

@Frady Endre: Nocsak, nem is tudtam, hogy senki altal nem kert (Soros) vagy kotelezo (EU) tamogatasokkal mar jog is jar egy orszag belugyeibe beleszolasra.
Meselj, hogy is van ez? :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.26. 15:49:39

@NBarbieReloaded: Gondolod, hogy pl. Orbán nem kért Soros ösztöndíjat, csak úgy magától az ölébe ugrott?
Amúgy igenis azt gondolom, hogy amikor az EU pénzt ad valamire, akkor van beleszólási joga ahhoz, hogy ellenőrizze, tényleg arra költjük, amire adják. Te nem? Te jobban szereted, amikor itthon kontroll nélkül ellopják? Miért jó ez neked? :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.26. 15:50:21

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem úgy tűnsz, mint aki folyamatosan hallgat... ;-)

NBarbieReloaded 2017.06.26. 17:30:44

@Frady Endre: En nem irtam semmi ilyesmit, ellenben te irtad, hogy "Soros és Brüsszel is elég sok pénzzel támogatták ezt az országot ahhoz, hogy legyen némi beleszólásuk".
Azt nem irtad, hogy beleszolasa abba, hogy megnezze mire lett koltve az altala adott penz. Igy gondoltam, hogy ez az orszag belugyeibe valo beavatkozasi jogot kene, hogy jelentse.

EGY a megingathatatlan HÁROM millióból 2017.06.26. 18:56:04

"Ezekben az esztendőkben dől el – ha úgy tetszik, mostanság vagyunk szemtanúi annak –, hogy jó száz év múlva mit fognak írni erről az időszakról a magyar történelemkönyvek."

A tortenelem konyvekben az fog szerepelni, hogy 150 evnyi hanyatlas pusztulas utan, 2010-ben bekovetkezett a magyarsag ARANYKORA.
Es 100 ev mulva minden masodik teret, utcat, kozepulteket Orban Viktorrol fognak elnevezni.

HALÁL A CEU ra 2017.06.26. 19:09:24

"egyenesen 2117-ből:"

Remelem az osszes lipsit dunaba lovik addigra.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.27. 09:17:18

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem kéne hallgatnod, csupán arra céloztam, hogy annak az országnak a belügyeibe kellene beleszólnod, amelyben élsz.
De ha itt komolyan támogatod pl. a civil szervezeteket, akkor logikus, hogy elmondd itt is a véleményedet. Szóval támogatsz itt valaki(ke)t, vagy csak a "kibicnek semmi sem drága" alapon továbbra is a nyakunkba akarod ültetni a mostani maffiakormányt?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 09:48:59

@Frady Endre:

Azt monod, Soros tehát ne szóljon bele a magyar ügyekbe, hiszen az USA-ban él?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 09:51:58

@Frady Endre:

Támogatok-e szervezetet?

Pénzügyileg senkit, szegény proletár vagyok, enm szoktam adományozni. Utoljára ilyet 1999-ben tettem, amikor utaltam 10 dollárt egy szerb
civil szervezetnek, mely az amerikai-brit propaganda ellen küzdött.

Természetesen szavazok mindig, azaz a szavazásommal nyilván támogatom azt a pártot, melyre szavaztam.

Mi a gondod ezzel?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.27. 10:49:50

@MaxVal BircaMan HJCD: Kérdés, hogy hány országban szavazol? Ha egynél többen, az nincs rendben. Szavazz ott, ahol élsz és ne akarj másoknak rosszat! :)
Soros és közted az a nagy különbség, hogy ő sok hasznos szervezetet támogat (pl. CEU) és szeretné, ha azokat működni hagynák. Szerintem, ha te alapítanál mondjuk egy jogvédő, vagy családsegítő szervezetet, te is joggal emelhetnéd fel a hangodat, ha törvénytelenül (netán alkotmányellenesen) el akarnák azokat lehetetleníteni. Vagy csak csendben pityeregnél?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 11:26:48

@Frady Endre:

Összegezzük:
- aki veled egyetért, az szavazhat külföldről is, s beavatkozhat a magyar ügyekben, akkor is, ha nem él az országban,
- aki viszont mást gondol a dolgokról, mint te, annak kuss.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.27. 11:42:13

@MaxVal BircaMan HJCD: Direkt kiforgatod a szavaimat, én nem ezt mondtam.
Azt mondom, hogy egy ember csak egy országban szavazhasson! Akár Soros, akár te! Döntsd el, hol élsz és ott szavazz! Csak arra a pártra szavazz, amelyiknek a kormányzása alatt akarsz élni. Ha ez a Bolgár Kertészpárt, akkor legyen az, de akkor ne gyere ide bármely magyar pártra is szavazni, mert nem te fogod utána nyögni az igájukat! Ugyanez érvényes a Sorosra is. Vagy Amerikában szavaz az ottaniakra, vagy Magyarországon az itteniekre. Szóval nem is-is, hanem vagy-vagy?
Mit lehet ezen nem érteni és hogy lehet ezt tudatosan félremagyarázni?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 12:15:12

@Frady Endre:

Soros sokkal nagyobb mértékben hat a magyar ügyekre, mint én, aki szimlán csak szavazok, egyetértesz ezzel?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.27. 12:42:19

@MaxVal BircaMan HJCD: Ezt nem is vitattam.
Ha valaki egyetemet hoz létre, civil szervezeteket támogat, leendő politikusokat taníttat, annak óhatatlanul is nagy lesz a befolyása. Ebben nehéz lenne kételkedni.
Az viszont röhej, ahogy a Fidesz közpénztévéje és egész papagájkommandós lakájmédiája patás ördögnek akarja beállítani, miközben nem ő lopja a mi pénzünket, hanem a Fidesz. ;-)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 14:57:06

@Frady Endre:

Azaz befolyása van, pedig nem él az országban. Ami szerinted elfogadhatatlan.

Ezek után miért zavar téged az én SOKKAL KISEBB befolyásom?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.27. 15:07:35

@MaxVal BircaMan HJCD: Pusztán csak az zavar némileg, hogy nincs olyan politikai cikk, aminél ne jelennél meg és ne kezdenél el ballibázni, ráadásul úgy, hogy mindenkit, aki nem orbánista meg putyinista, azt egy kalap alá véve leballibázod.
Ennyike... ;-)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 15:31:52

@Frady Endre:

Örülök, hogy megváltozott véleményed, s immár szerinted is jogom van szavazni a magyar választásokon.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.06.27. 17:32:29

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem változott a véleményem.
Énszerintem akkor szavazzon valaki a magyar választásokon, ha máshol nem szavaz! Ha te nem szavazol Bulgáriában, akkor szavazz itt! Ha viszont ott szavazol, akkor itt ne tedd!
Ugyanez érvényes Soros Gyurkára is, csak az ő esetében a Bulgáriát Amerikai Egyesült Államokkal kell behelyettesíteni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 18:58:30

@Frady Endre:

Akkor ismét: Soros hatása a magyar belügyekbe sokkal nagyobb, mint az enyém. Hogy van az, hogy ezt az ő eetéebn nem ellenzed, az enyémben meg igen?

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.27. 18:59:15

@Frady Endre:

Akkor szavazzon valaki a magyar választásokon, ha máshol nem szavaz? Tehát mégse számít, hogy ki hogy él?

Nagyon belegabalyodtál saját hülyeségedbe, öregem...
süti beállítások módosítása