Polgári Világ

Üdvözöljük Fekete-Győr Andrást, a Polgári Világ legújabb támogatóját!

2017. augusztus 29. - Keresztény Zoltán

 

Az euró bevezetéséért indított népszavazási kampányunk újra Európára terelte a figyelmet. Örülünk ennek, hiszen ez volt a célunk! Bár nem gondoltuk azt, hogy rögtön ennyire megtermékenyítőek lesznek gondolataink. Szerencsére gyorsan követőkre találtunk.

 

„Mi álmunkban is Európát választjuk!” – jelentette ki a tegnapi momentumos Európameneten a párt elnöke. Nagyon szép gondolat. Hetekkel ezelőtt a Hitvallás Európa mellett című kiáltványunkban e szavakkal indítottuk útnak az euró melletti népszavazási kampányunkat: „A vallásunk, a művészetünk de még a vágyaink és a jó életről vallott ideáink is mindig nyugatiak voltak. Az euró hozzásegít bennünket ahhoz, hogy visszaszerezzük az elvesztett álmainkat.” Nagy öröm, hogy a Momentummal közös álmunk, vágyunk, ideánk a Nyugat és Európa! (Aki nem hiszi, járjon utána itt!).

 

 

Így már nem véletlen az sem, hogy Fekete-Győr András egyetért azzal a szlogenünkkel is, hogy nem az a kérdés, hogy euró vagy forint, hanem az, hogy euró vagy rubel. Ő ezt így fogalmazta meg: a következő választásnak nem a miniszterelnök neve a tétje, hanem az, hogy „Moszkva vagy Európa”. Így van, erről beszélünk hetek óta.  Ezek után már természetesnek vesszük, hogy a politikai érveink egyike is megtermékenyítőleg hatott a Momentum elnök gondolkodására. Mi azt írtuk: „Azért van szükségünk az euróra és a mag-Európára, hogy végre legyőzhessük régi démonjainkat. Ez óvja meg Magyarországot attól, hogy megint a rossz oldalra kerüljön.” Fekete-Győr Andrásnál így jelenik meg ez a gondolat: „…döntsünk végre egyszer úgy, hogy a történelem jó oldalán találjuk magunkat.”

 

Egyetértünk, döntsünk úgy! Együtt, Európa mellett, a Polgári Világ és támogatója, a Momentum. Kedves Fekete-Győr András, ugye, abban is egyetértünk, hogy várjuk mások: magánemberek és szervezetek csatlakozását is!

 

A szlogenünk: Szavazz az euróra, szavazz Európára!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr8412787574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2017.08.31. 20:58:18

Tudtommal orbánék tárgyalják az euró belépést, mondjuk inkább csak tárgyalgatás szintjén, szeretnének egyéni kondíciókat mint például a European Public Prosecutor's Office és annak tovább mélyített összefogásából való kimaradás. Ez az ügyészségi ág az úniós ügyészségnek alárendelve az euróval és pénzügyi csalásokkal kapcsolatosan működik majd.. Arról hallottam hogy teljes visszamenőleges mentességet kérnek a belépés feltétetléül, na meg hogy a hazai ügyészség nélkül ne lehessen minket érintő büntetőeljárást folytatni. Mivel ilyesmit az úniónak és euróövezetieknek eszük ágában sincs elfogadni, na meg ha a hazai elit sem tud elszámolni közel 40mrd euróval szóval innen sincs sok esély. A másik kellemetlen kérdés az úniós áfa csalása, enélkül a magyar úniós export versenyképtelen lenne, a hazai cégek fele új piacok után kellene hogy nézzen. Szóval ha az eurót emlegetitek akkor felkészülhettek rá hogy a gazdaság és az elit nagy hányada automatikusan orbánt fogja erősíteni.

Az elmúlt 30 évben kevesen tudtak fentmaradni a multik és csalók közé szorulva.A

A rendszerben van még néhány ilyen csapdahelyzet.
süti beállítások módosítása