Polgári Világ

Mellár Tamás az euró bevezetéséről

2017. szeptember 19. - Keresztény Zoltán

A Polgári Világ Pártja 2017. augusztus 14-én országos népszavazást kezdeményezett az euró bevezetése érdekében. Egészen pontosan azért, hogy Magyarország haladéktalanul lépjen be az euró előszobáját jelentő ERM II rendszerbe. Ezzel párhuzamosan 2017. augusztus 16-án egy kiáltványt is kiadtunk, Hitvallás Európa mellett címmel. A Hitvallással társadalmi mozgalmat indítottunk útjára, amelyhez továbbra is bárki csatlakozhat (http://polgarivilag.hu/eurobevezetes/)!

Az alábbiakban Mellár Tamás (közgazdász, statisztikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. 1998 és 2003 között a Központi Statisztikai Hivatal elnöke, 2006 és 2007 között pécsi önkormányzati képviselő) gondolatait közöljük:

20111027mellartam.jpg

Ma már jól látható, hogy a kétsebességes Európai Unió belső köréhez az eurózóna tagországai fognak tartozni. A saját nemzeti valutához ragaszkodó országok a külső körre fognak szorulni. A szomszédos országok (Csehország, Románia, Bulgária) ezt már észrevették, és lépéseket tesznek a mielőbbi bevezetésre. „Aki kimarad, az lemarad.” A magyar gazdaság mai állapota lehetővé teszi az eurózónához való gyors csatlakozást. A közös valuta használatának hátrányai – az én megítélésem szerint – jóval kisebbek, mint az alkalmazásából származó előnyök.

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr3012877758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása