Polgári Világ

Pedagógusnapi köszöntő

2017. június 02. - pukli.istvan

Kedves Pedagógusok!

„Amikor ezeket a sorokat írom Önöknek…”, épp a Polgári Világ Pártja győri rendezvényére készülök. Én ugyanis azok közé tartozom, akikről Balog Zoltán tegnapi nyílt levelében azt írta: „igyekszik a politikai mezőben hasznosítani az átalakulás nehézségeiből keletkező feszültséget”. Ez azonban valótlan állítás.

Nem az átalakulás keltette feszültség váltotta ki a tiltakozást. Hanem az, hogy bár a túlcentralizált rendszer még kevésbé lett működőképes, mint amilyen a korábbi volt, de Önök ezt nem voltak hajlandóak megérteni. Sőt, még meghallani sem.  Először baltával estek neki az addig is már ezer sebből vérző oktatási rendszernek, majd a romok láttán megbénultak, és meg is vakultak. Pont az a tétlenség robbantotta ki az elégedetlenségi mozgalmat, hogy hagyták elvérezni a haldoklót.

Tisztelt Miniszter úr!

Köszönjük, hogy megosztotta velünk, mennyivel keres átlagosan többet ma egy tanár, mint hét éve. Ezt a pedagógus megmozdulások alkalmával a tiltakozók egyike sem vitatta. Csak hát ettől még a jelenlegi oktatási rendszer teljesen alkalmatlan arra, hogy a gyerekeket felkészítse a XXI. századi életre. A túlterhelt pedagógusoknak korszerűtlen tankönyvekből olyan lexikális ismereteket kell beletömni a gyerekek fejébe, amit egyébként 2 kattintással megtalálnak az interneten. Csak gondolkodni nem tanulnak meg, és együttműködni egymással egy közös cél megoldása érdekében. Pedig erre lenne szükségük. A gyerekeknek azért, hogy a személyes életükben sikeresek lehessenek. Az országnak meg azért, hogy versenyképesek legyünk egy nagyon átalakuló világban. De erről az új világról Ön és az Ön főnöke, Orbán Viktor nem tud semmit, mert Önök a múltban élnek. Oda akarják visszakormányozni az országot is. De a pedagógusok azért választották a hivatásukat, mert a jövőre akarnak hatni, a gyerekeken keresztül. Ezért vagyunk vitában Önökkel.

Ezért lehet bármekkora a béremelés, nem fogunk egyet érteni. De ha már az Ön legfontosabb érve a pénz, akkor nézzük meg alaposabban az elmúlt évek béremelését. Összesen 41,9 %-kal lett több pénzünk, pedig egyszeri 50 %-ot ígértek és értékállóságot. Mi valósult meg ebből? Valójában alig valami, mert az emelést öt évre aprózták el, és a fizetésünk minimálbér-követését a leállították. Közben pedig 22 %-kal növekedtek a pedagógusok terhei. Hamarosan ugyanott tartunk, mint az emelés előtt, csak kizsigereltebben. Ezzel dicsekszik, Miniszter úr? Ehhez képest az, hogy a nemzetgazdasági átlagbér csak 35,2 %-kal bővült, egyenesen elkeserítő. Ha így bánnak a pedagógusokkal, hogy bánnak a társadalom többi rétegével?

Pedagógus kollégáimnak a legnagyobb tisztelet jár, amiért ezt az agyon toldozott-foldozott rendszert fenntartják. Nem Önért, Miniszter Úr, hanem a nemzet jövőjéért, amelyet Önök feláldoztak Orbán Viktor strómanjaiért. Így maradunk a bérmunkások és az összeszerelőüzemek országa. Pedig mi a felkészült szakemberek országa akarunk lenni.

bi-ab044_teache_j_20150911104602.jpg

Sok-sok kollégám nem a változások ellen, hanem épp a változásokért állt kint a fagyos esős időben a tavalyi tüntetéseken. Önökhöz ez a hang nem jutott el: mivel csak a pénz csengését hallják. Társaimmal együtt beláttuk: civilként nem érhetünk el sikert Önökkel szemben, ezért a saját fegyverüket fogjuk Önök ellen fordítani: a választópolgárok felhatalmazásával fogjuk megmenteni az oktatást és a nemzetet. Azért, hogy jövőre olyan oktatási miniszter köszöntse egy-egy sms-csengéssel (a hét éve nem hallott hang a bankszámlára érkező pedagógus napi jutalom hangja) a nemzet napszámosait, aki tudja, mit jelent a funkcionális analfabetizmus, és minden erejével azon lesz, hogy ezt felszámolja.

Ez lesz a pedagógusok igazi válasza az Ön köszöntőlevelére.

2017. június 1.

Pukli István
a Polgári Világ Pártja alelnöke

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr512558713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vénkujon 2017.06.03. 13:35:53

@ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól: te szerencsétlen stábtag. ez a blogszféra, nem pedig a bivalybasznádi főtér, orby papa által lekövezett területe. gondolkodó emberek sokasága van itt, te kis pöcsfej. olvasd el a cikket, aztán térj ki a lényegre.
kedden mehetsz majd mítingelni, és elmondhatod, hogy jáj elküdtek a faszba a libzsik.:(

röf 2017.06.03. 13:53:17

Inkább az ellen vívjatok, hogy semmi eszköz nincs a tanárkezekben az órán rendet tartani, a lusta és szemtelen diákot munkára szorítani.
Nem az elitiskolák elitdiákjairól és tanárairól beszélek, hanem a kisváros félhülye diákjairól, és kiszolgáltatott tanárairól.

arturdent 2017.06.03. 14:02:45

Üdv!
Fogalmam sincs, hogy ma miként oktatják a gyerekeket. Azt sem tudom, hogy én vajon jól lettem-e oktatva, még a Kádár korszak végén. De arra határozottan emlékszem, hogy nálunk is voltak 2-es meg 5-ös tanulók. Nos vajon a 2-es azért volt 2-es mert rosszul oktatták? Szóval szerintem ma is van különbség a gyerekek között, mindenkiből nem lesz egyetemi professzor. Be kéne látni a realitásokat, kire vagy mire van szükség az országban. Nem vagyok benne biztos, hogy az a legjobb ha mindenki majd egy irodában ücsörög és koptatja a billenytyüzetet. Szükség van olyanokra akik fizikai munkát végeznek akár egy gyárban, vagy az építőiparban. Szóval lehet, hogy a társadalom modernizálódik, de akkor is kellenek olyanok is akik építenek, elviszik a szemetet, kihordják az árucikkeket stb, csak ezeket az embereket is meg kéne becsülni és nem lenézni.

Duplaxiii 2017.06.03. 14:11:38

Két gondolat:
1) A cím sértő és félreérthtető! Bulvárokokból ne gyalázkodjon a szerző!
2) Vajon ezek a magvas gondolatok miért nem kerültek elő, amikor a diákok tiltakoztak és a tanár szakma nem melléjük állt, hanem nekiállt a kamutárgyalásoknak ezekkel a bérkeresztényekkel?
.
Sajnos a tanár kar többsége eljátszotta a bizalmat. Tudom sok tisztességes pedagógus van, de a többség a anyagi rettegés miatt a sunyi kollaborációt választja.
A tanár hatalom! Mert a szülők a gyerekeik miatt akár a kaszákat is kiegyenesítik, de nem, most a taigetosz-törvény esetében is csak kussoló suskus...
Pulki úr is megérezte ennek az ízét! Hogy egy társadalmi célú megjelenés milyen jól jön a közéletben, a politikában, a médiában.
Nem száz kispárt, szervezet kell, hanem egy "Petőfi"! Aki végre az élre áll, de Pukli is a pártvonalat választja, pedig tudja, semmi esélye semmire a büdös életben...
A rettegő, kussoló, kollaboráns tanári vonallal nem lehet egészésges gyerekeket nevelni! Így aki teheti, már most külförldre zavarja a gyerekét és addig is otthon tart neki politikai félórát.
De! Ha rendezve lenne a tanárok anyagi helyzete, változna bármi is? Lenne ismét lokálpatriotizmus? A tanár szabadon oktathatna?
Megfordítva: ha tisztességes, becsületes és korszerű oktatásPOLITIKA lenne, vajon a tanárok többsége nem tanítaná becsületesen a srácokat, mert kevés a fizetésük?
Döntse el Pukli úr!

Duplaxiii 2017.06.03. 14:23:35

@arturdent:
Csak azok?
Csak közmunkás kell?
Mert ma a szakmunkás már nem él meg a korszerű eszközök nélkül.
De a szakmunkásokat sem kádári módszerrel kell tenyészteni, hanem szabályzókkal, megbecsüléssel, jövőképpel.
.
De a legfontosabb: a gyerek az ENYÉM, minden gyerek a szülőjéé és nem az államé!!! Nem egy bunkó kamarai elnöké, nem egy megélhetési bérkeresztényé, nem egy idegbeteg sokadosztályú focistáé, nem a komcsileszármazott szociké, nem alufiregető ökoterroristáké, és nem is a tiéd!
Hanem az enyém.
És hogy mi legyen belőle, az családi ügy: erkölcsi és anyagi!
Ha nem kell mérnök, majd kell máshol. De ne az én gyerekeből csinálj közmunkást, hogy a te életed kényelmesebb legyen. Nincs szakember - barkácsolj! Mert gondolom a piaci ár megfizetéséért te is prüszkölsz.
.
Szóval mindenki másnak kuss! Mert ha előttem akarsz beleszólni, akkor letépem az arcodról a bőrt, orbánéról is és bárkiéről.
.
Na valami hasonló indulat nincs a Pukli és érdekkörében, a tanárokban...

midnight coder 2017.06.03. 14:41:40

@Duplaxiii: A gyerek elsősorban önmagáé. Pont úgy nem a tiéd mint Orbáné vagy bárki másé. A gyerek később felnőve valamiféle társadalomban fog felnőni - és hogy az a társadalom milyen lesz, azt ma max. találgatni lehet, de még azt sem feltétlenül.

És igen, a gyerekek képességei különbözőek. És ha te egy olyan gyerekből akinek nincsenek matematikai képességei mindenáron mérnököt akarsz faragni, akkor vele cseszel ki a legjobban. Neki a saját életét kell majd élnie, neked pedig az a dolgod, hogy abban segíts neki hogy azokból a kártyalapokból amit a születésekor húzott, a legtöbbet hozhassa ki.

2017.06.03. 14:45:25

@arturdent: Én is a Kádár korszak végén voltam iskolázva, de én falun, ahol olyan tanárnőm volt, aki miatt megtanultam írni, olvasni és számolni is. Igen, itt is volt 2 gyerek a huszonx-ből, aki elkallódott (alkoholista szülők, a bátyja folyamatosan qrta a húgait, etc., nehéz élet...), de szerintem érthető, hogy nem tudott úgy fejlődni, mint mi relatíve "normálisak".
Viszont most, hogy már felnőttem, megértettem,hogy mivel tudott többet Matkovics néni a többi tanárnál. Matkovics néni árucikke a tudás és az általa kreált tudásvágy volt. Ezt az árucikket a legjobb "sales practices"-el tudta eladni nekünk, amit mi nagy lelkesedéssel meg is vettünk.
Szerintem ez hiányzik a mai iskolákból; a felszínt vakargatja mindenki, de az, hogy egy tanár valójában mit tud átadni/eladni és az mit ér, ennek nincs semmi mérőszáma, mérése. Tudom,hogy állami szfére, de szerintem úgy kellene, mint a való életben egy rendes cégnél, 70-80%-a a fizetésnek az alap, a többi a prémium, amit a különböző mutatók alapján lehetne megkapni. Ha jó a tanár 100%, vagy magasabb, ha rossz, marad az alapbér. Az, hogy jó vagy rossz, az pedig a megszerzett és átadott tudáson alapulna (egy ideális világban, ahol a tankönyvek nem hemzsegnek a tárgyi- és helyesírási hibáktól).

midnight coder 2017.06.03. 14:48:38

@Duplaxiii: "A tanár hatalom! Mert a szülők a gyerekeik miatt akár a kaszákat is kiegyenesítik, de nem, most a taigetosz-törvény esetében is csak kussoló suskus..."

Lófaszt mama. A tanár a nemzet napszámosa. Leginkább akkor lett azzá, amikor a Kádári oktatást szétverve az önkormányzatokhoz kerültek az iskolák. Onnantól kezdve az iskolák elkezdtek harcolni a gyerekekért, és egy-egy fejkvóta megért annyit, hogy azt a gyereket se rúgják ki a picsába aki a deviáns viselkedése miatt nem hagyta tanulni a többit. Inkább legyen az egész osztály hülye, mint hogy egy hülye kikerüljön a szent fejkvótájával. Ekkor lettek olyan iskolák nemzetiségiek, ahol messze környéken az egyetlen német a svábbogár volt - viszont ez is több pénzt hozott. Ekkor lettek alkalmasak a különleges nevelési igénnyel rendelkező gyerekek nevelésére olyan iskolák, ahol ehhez mind a személyi, mind a tárgyi feltételek hiányoztak. Ehhez még hozzájött a szent deszegregáció, a kisegítő iskolák felszámolása, stb.

élhetetlen 2017.06.03. 14:53:42

@ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól: Szerintem olvasd el mégegyszer a cikket, hátha megérted. A lényege: „Ezért lehet bármekkora a béremelés, nem fogunk egyet érteni.”. Mert a Klik-től semmi nem lett jobb, az életpálya modell nevetséges (Sok ezer tanár megírta éjszaka a portfolióját, 100 oldal, és ezt a KLIK „kiértékelte”, érdemben, egy hónap alatt. Tudod, beadta, pipa, nem adta be, vonás. Kb. ennyire volt idő). A tanfelügyelői rendszer. Kimegy két, két hónap alatt „kiképzett” szakember, felborítják a napi órabeosztást, mert nekik úgy jó, a szaktanár ott ül, mert a nap végén alá kell írnia, hogy ott voltak. Azt, hogy mit állapítottak meg, nem mondják el. Igen ettől lesz színvonalas az oktatás. Ezen már csak a heti 5 tesióra segít tornaterem nélkül. Tudod, a pedagógusoknak valami ilyesmi gondjuk van. Nem baj, ugye, az irány szerinted jó, már iskolánként egy pianinót is ígértek, tehát amellé befér a kötelező béna tanterv, és a kötelezően használandó központi béna tankönyv.

midnight coder 2017.06.03. 14:56:25

"A túlterhelt pedagógusoknak korszerűtlen tankönyvekből olyan lexikális ismereteket kell beletömni a gyerekek fejébe, amit egyébként 2 kattintással megtalálnak az interneten."

30 éve még nem volt internet. 30 év múlva nem biztos, hogy lesz. Másrészt, a lexikális tudás magadba tömése a memóriát fejleszti. Márpedig ma még szoftverfejlesztőként sem érsz egy rakás kutyagumit sem, ha nincs megfelelő rövid és hosszú távú memóriád. Hiába dolgozol egész nap a gép előtt. Ahhoz, hogy egy-egy rendszert, illetve egy-egy feladatot átláss bizony elég jó memória kell. És akkor még nem beszéltem a programnyelvek, osztálykönyvtárak, fejlesztőeszközök ismeretéről. És gyanítom, hogy a többi értelmiségi pályán is pont ilyen fontos a memória. Márpedig, amíg az ember agyát nem lehet RAM-mal és SSD-vel bővíteni - márpedig a kuruzslás ennél jóval egyszerűbb dolgok megoldásától is fényévekre van - addig bizony a memóriát csak a jó öreg biflázással tudod fejleszteni.

midnight coder 2017.06.03. 14:59:48

@élhetetlen: Tény, hogy az oktatási rendszer most is egy rakás kaki, hála a KLIK-nek. De az alapvető gond nem ezzel van, a fő probléma maga a szemlélet. És lehet a magyar gyerekeket egységesen Waldorf iskolába járatni, majd gender szakos egyetemre küldeni, de a munkaerőpiacon nem annyira lesznek majd versenyképesek a kínai, indiai mérnökökkel akiket nem abban a szellemben neveltek, hogy nehogy a kis trónörökösnek valaha használnia kelljen az agyát, mert az árt a személyiség fejlődésének.

Bikkfanfutyulo 2017.06.03. 15:02:39

Szerintem a tanári is olyan szakma, amit főleg elhivatottságból, és nem az anyagiak miatt választanak. Igen, van jó tanár és kevésbé jó tanár, de nem elsősorban a pénz miatt. Ha jobban meg lettek volna fizetve, és nem hajtotta volna uralma alá őket is a NER, bizonyára több kiváló képességű tanár maradt volna a pályán. Persze aki csak nagy nehezen végzett néhány osztályt, azt is főleg a gyépén, az nehezen érti meg, mi is a baj a mostani rendszerrel, ezen belül is a tanárok és az oktatás lehetőségeivel. A tanárnak nem a legfőbb jellemzője vagy vágya, hogy tüntessen, az értékteremtéshez elsősorban nyugalomra és megfelelő eszközökre lenne szükség.

élhetetlen 2017.06.03. 15:09:27

@MaxVal BircaMan HJCD: A tegnapiakra visszatérve. Tehát neked a saját véleményed, a meggyőződésed, hogy a magyar oktatással csak az a baj, hogy Soros létezik? Mert, ha Soros nem létezne, akkor nem lettek volna tüntetések, nem próbálna meg tenni valamit Pukli, minden szép lenne, minden jó lenne, és mindennel meg lennél elégedve? Az, hogy az oktatást szétcseszték, az nem baj, csak az a baj, hogy a Polgári Világ Pártja az a Soros Világának Pártja szerinted. Az oktatás le van tojva, nem számít, a felnövekvő generáció sem számít. Hát, ha ez az „utad”, akkor tényleg selejt vagy, agyilag is, lelkileg is.

L von Richthoven 2017.06.03. 15:40:24

@élhetetlen:
Birkát hagyd a francba, zabálja csak Szófiában a túrót... bár őt valóban banánon nevelték, de megváltoztak az idők. Mostanság meg kell elégedjen azzal, hogy a sugalmazott véleményét adja el....Egy kabátgombokért kommentelő geci... majd később látni fogjuk amikor megváltoztatja a véleményét természetesen fizetésemelésért...

élhetetlen 2017.06.03. 15:46:25

@midnight coder: Azt hiszem, nem értesz valamit. Az, hogy a gyereket abban erősítik, amiben tehetséges, az nem elhülyítés. (És nézz már utána, hogy mi az a gender szak, ha már annyit vagdalkozol vele. Nem arról szól, amit te képzelsz, hanem pl., hogy hogyan lehet megoldani, vagy segíteni, hogy ha egy nő elég okos, akkor is lehessen igazgató, ha van három gyereke. Ahogy van barátnőm, aki nagydoktorival egyetemi tanár, két gyereket felnevelt, és a volt cégem legnagyobb nemzetközi projectjének is egy két gyerekes anya volt a vezetője, de ezek sajnos „egyedi” esetek, és a gender szak azt vizsgálja, pl., hogy hogyan lehet megoldani azt, hogy ez ne egyedi eset legyen. A gender szak csak azok szerint felesleges, akik ott tartanak, hogy a nő csak szüljön, főzzön, akkor is, ha okosabb a férjénél). Na, ez jó hosszú kitérő lett, vissza a témához. „nem annyira lesznek majd versenyképesek a kínai, indiai mérnökökkel akiket nem abban a szellemben neveltek, hogy nehogy a kis trónörökösnek valaha használnia kelljen az agyát, mert az árt a személyiség fejlődésének.”. Igazad van. Ja, nincs. Mert a tornaterem nélküli heti öt tesi, az kifejezetten agyfejlesztő. Ettől lesz belőlük mérnök.
Más. Mikor én voltam diák, még volt technikum. A teljes gimis anyag, és a szakma. Tehát, ha rájöttem volna, hogy nem tetszik a szakma, még mehettem volna bölcsésznek, mert megvolt a gimis anyag, abból az érettségi. Lett belőle szakközépiskola, ahol, ha jó voltál, még mehettél egyetemre, más irányba is. Amit most összehoztak, mint szakgimnázium, „A tervek szerint a mostani szakközépiskolákat szakgimnáziumoknak hívják a 2016-17-es tanévtől, jelezve, hogy az intézmény érettségit ad, felsőfokú oktatásra készít fel, de nem általában, hanem egy-egy szakirányban ad többlet tudást,” (cimkezes.origo.hu/cimkek/szakgimnazium/index.html) , magyarul bezárja a gyereket a 14 éves korában választott szakmába. És a 14 éves, az gyerek. Szélsőséges példa, beiratkozik cukrásznak, és közben rájön, hogy a cukrászati gépek jobban érdeklik, mint a sütemények. Nem lehet belőle gépészmérnök, mert matekból kevesebbet kapott, esélye sincs a műszakin. Ennek tapsolsz?

élhetetlen 2017.06.03. 15:58:25

@L von Richthoven: Rendes vagy, de ne aggódj értem. Csak tegnap olyanom volt, hogy feltettem neki, „a független közírónak” a kérdést, hogy mit is csinál?
tarjanandras.blog.hu/2017/06/01/kn_510#c33163409 . Nem túl sok bejegyzés, ha ráérsz, nézd meg. Azért nehéz eldönteni, hogy fizetett, vagy hülye. Mert fizetettnek meg hülye, és nem csapatban dolgozik.

kvadrillio 2017.06.03. 15:59:35

és arra még nem gondoltál Soros bácsi, hogy e bolygó társadalmára nézve, te egy rohadtul kártékony zsidó faszkalap vagy ??? JAHHH...ÉS ORBÁN IS AZ, VELED EGYÜTT, MERT Ő MEG EGY BETEG, KORRUPT, VALAHA VOLT DZSENTRIVILÁGRA HASONLÍTÓ, 30-AS ÉVEKBEN VÉGET ÉRT VILÁGOT PRÓBÁL VISSZAÉPÍTENI, AZ ÁLTALA KIZSÁKMÁNYOLT ÉS SZERENCSÉTLENNÉ TETT MAGYAR TÁRSADALOM NYAKÁRA !!!!! NEKTEK HAMAROSAN EL KELL TŰNNÖTÖK VÉGLEG !!!!!!
888.hu

Orbán Viktor, Soros György, bevándorlás,európai unió,brüsszel,soros,nyílt társadalom,spekuláns,befolyásolás
Soros üdvözölte a Magyarországgal szembeni erélyes fellépést
Bertha László

Bertha László

2017. június 1. 15:31
BRÜSSZEL, 15:31

Soros György brüsszeli vitaindító beszédében üdvözölte az Európai Unió „erélyes fellépését” Magyarországgal és Lengyelországgal szemben.

Soros György
Fotó: AFP

Az amerikai milliárdos szerint az Európai Uniót ellenséges erők veszik körül, ilyen Vlagyimir Putyin Oroszországa, Recep Tayyip Erdogan államfő Törökországa, Abdel-Fattáh esz-Szíszi Egyiptomja és az az Egyesült Államok, amelyet Donald Trump szeretne létrehozni.

Soros a belső kihívások között említette, hogy „elavult szerződések” alapján működik az unió, valamint hogy részben az Európa-ellenes pártok térnyerésének következtében egyre többen ellenségként tekintenek az EU-ra.

kvadrillio 2017.06.03. 16:08:00

A PEDAGÓGUS TÜNTETÉSEK ÉLÉRE NE ZSIDÓ ÜGYNÖKÖKET ÁLLÍTSANAK, MERT VAKVÁGÁNYRA VISZIK A PEDAGÓGUSTÜNTETÉSEKET ÉS AZOK CÉLJÁT IS MEGVÁLTOZTATJÁK ! :o)))))

élhetetlen 2017.06.03. 16:13:33

@röf: Jaj, az fel sem merül benned, hogy egy tanár úgy is tarthatna órát, hogy lekösse a diákot, és az ezért odafigyeljen? Most messziről kéne kezdeni, az általános első két évétől, hogy akkor a hátrányos helyzetűek is megtanuljanak írni, és értően olvasni. Ez pénz, és ember. Ha harmadikban már nem értik, hogy miről beszél a tanár, igen, akkor rendetlenkedni fognak. A kisvárosban nem hiszem, hogy félhülye diákok vannak, csak már alsóban cserben hagyták őket. Ezen aztán sokat segítene a nádpálca, vagy a pofozás. Gondolkodj már!

midnight coder 2017.06.03. 16:32:08

@élhetetlen: "Az, hogy a gyereket abban erősítik, amiben tehetséges, az nem elhülyítés"

Nem. Az elhülyítés az, amikor abban nem próbálják erősíteni, amiben viszont nem az. Nem tudsz számolni ? Nem gond, akkor neked ezt nem osztályozzuk. Ezzel a probléma megoldva.

"A gender szak csak azok szerint felesleges, akik ott tartanak, hogy a nő csak szüljön, főzzön, akkor is, ha okosabb a férjénél)"

A nők általában felfelé vagy legalábbis a saját szintjükre választanak párt. És kétlem, hogy ez a következő pár ezer évben különösebben megváltozna, és pont a nők azok akik szerintem nemigen fogják lejjebb adni az igényüket, és a fenti professzorod aligha fogja leélni az életét egy nyolc elemis bumburnyákkal.

A dolog megoldása nem a gender szak lesz, hanem az hogy az európaiak szépen elfogynak mint a gyertya, és a helyükre beözönlő afrikaiak és arabok pedig jót röhögnek majd a hülye európaiakon akik ilyen ügyesen kipusztították magukat.

élhetetlen 2017.06.03. 16:35:23

@arturdent: Nincs igazad. Még a szakközépiskolában is az volt, hogy értettségi után az 5-ös mehetett felvételizni egy egyetemre, a kettesnek meg volt egy szakmája, dolgozhatott. Most a képzésről beszélünk. Másnak írtam, megismétlem: Amit most összehoztak, mint szakgimnázium, „A tervek szerint a mostani szakközépiskolákat szakgimnáziumoknak hívják a 2016-17-es tanévtől, jelezve, hogy az intézmény érettségit ad, felsőfokú oktatásra készít fel, de nem általában, hanem egy-egy szakirányban ad többlet tudást,” (cimkezes.origo.hu/cimkek/szakgimnazium/index.html) , magyarul bezárja a gyereket a 14 éves korában választott szakmába. És a 14 éves, az gyerek. Szélsőséges példa, beiratkozik cukrásznak, és közben rájön, hogy a cukrászati gépek jobban érdeklik, mint a sütemények. Nem lehet belőle gépészmérnök, mert matekból kevesebbet kapott, esélye sincs a műszakin.” És EZ NEM JÓ! Igen, kellenek a kétkezi munkások. Leginkább az olyan burkolók kellenének, akik képesek követni, hogy melyik a legújabb ragasztó anyag, és a leírás szerint be is tudják keverni, és erre a lebutított szakgimnázium nem lesz képes. Lehet, hogy még kémiát sem fognak tanítani, nem tudom.

midnight coder 2017.06.03. 16:41:50

@élhetetlen: "Most messziről kéne kezdeni, az általános első két évétől, hogy akkor a hátrányos helyzetűek is megtanuljanak írni, és értően olvasni."

A hátrányos helyzetűeket akkor tudnád megtanítani írni és olvasni, ha már csecsemő korukban elválasztanád őket a családjuktól. A gyerek elsősorban azt az értékrendet fogja követni amit otthon lát, az iskola - különösen a mai - ebben alig képes őt befolyásolni. Anno volt szerencsém ilyen családhoz - apuka anyuka alkesz, anyuka már terhesen is füstölt mint a gyárkémény és keményen ivott, esténként az volt a program hogy közösen isznak, aztán előbb anyuka veri a gyereket, aztán apukát, végül apuka anyukát, majd jönnek a rendőrök. Az első szobában laknak, a középső a konyha ami ragad a kosztól, a hátsó szobában meg a konyhai hulladék, plusz némi fekália. Gondolod, hogy amikor egy gyerek 4 testvérkéjével így nő fel, azon az iskola bármit is segíthet ?

"A kisvárosban nem hiszem, hogy félhülye diákok vannak, csak már alsóban cserben hagyták őket."

A felségem egy kisvárosban tanított alsóban az utóbbi pár évig, aztán jött fel Pestre. És le volt döbbenve azon, hogy mennyivel magasabb volt a vidéki iskolájában az oktatás színvonala.

midnight coder 2017.06.03. 16:44:32

@élhetetlen: "Nincs igazad. Még a szakközépiskolában is az volt, hogy értettségi után az 5-ös mehetett felvételizni egy egyetemre, a kettesnek meg volt egy szakmája, dolgozhatott."

Ez volt az elmélet. A gyakorlat viszont kb. úgy nézett ki, hogy a legtöbb szakközépiskolából leginkább max. katonának tanulhattál tovább, leginkább azért mert oda akkortájt lasszóval fogták az embereket. Egyetemre bekerülni pedig még gimiből sem volt egyszerű.

hidroponi 2017.06.03. 17:05:10

@ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól:
"Persze mikor a libbantak 8 eve alatt, egesz pontosan 0 azaz NULLA szazalekot emelkedtek a berek akkor persze minden rendben volt. "

miert hazudsz te pondro?
medgyessi elso tenykedese volt 2002ben hogy a kozalkalmazottak beret 50%-al emelte. azt hiszed mindenki lyan huje mint te es elfelejtkezik mindenrol?

élhetetlen 2017.06.03. 17:05:14

@midnight coder: Nem érted. „Nem tudsz számolni ? Nem gond, akkor neked ezt nem osztályozzuk. Ezzel a probléma megoldva.”. Ettől még tanul matekot, küzd vele, csak, ha magyar, történelem szakra jelentkezik az ELTE-re, ahol nem számít a matek, viszont a felvételi pontszámban benne van a középiskolás átlag, ott ne húzza le a pontszámát a matek kettes. Mert ettől még lehet nagyon jó magyarból, miért kéne csökkenteni a bejutási esélyét a matek kettessel?
A másik téma. „és a fenti professzorod aligha fogja leélni az életét egy nyolc elemis bumburnyákkal.”. Nem erről van szó, hanem, óh, biztosan nem láttál még ilyet, hogy egy forma végzettségűek, a nő sikeresebb (lehetne), de a férj nem vállalja be, hogy, ha a felesége előadást tartana egy nemzetközi konferencián, akkor ő eteti, altatja a gyerekeket. Ilyen nincs. De van, és hogy ez miért van, az tanulmányozandó kérdés. Ha az egyetemen ismerkedtek meg, ugyanazon a szakon, és házasodtak össze, akkor miért érzi úgy a „férfi”, hogy a nő „felfelé” választott, na, ennek a kérdésnek a témája a gender szak. És ennek a problémának semmi köze az afrikaiaknak, vagy araboknak. Mert, ha ilyen egyszerű, hogy majd ők úgyis megoldják, akkor még nagyon sok mindennel nem kell foglalkoznunk társadalmi szinten.

élhetetlen 2017.06.03. 17:28:24

@midnight coder: Na, kezdünk belekeveredni. „a hátsó szobában meg a konyhai hulladék, plusz némi fekália. Gondolod, hogy amikor egy gyerek 4 testvérkéjével így nő fel, azon az iskola bármit is segíthet ?„. Ezt már lefutottuk egyszer úgy fél éve, még poénkodtam is azon, hogy jártál-e vendégségbe hozzájuk, hogy láttad a fekáliát a hátsó szobában. Igen, ezeken a gyerekeken csak az iskola segíthet, megfelelő személyi gárdával.
Most meg akartam keresni, hogy „És lehet a magyar gyerekeket egységesen Waldorf iskolába járatni, majd gender szakos egyetemre küldeni, de a munkaerőpiacon nem annyira lesznek majd versenyképesek a kínai, indiai mérnökökkel akiket nem abban a szellemben neveltek, hogy nehogy a kis trónörökösnek valaha használnia kelljen az agyát, mert az árt a személyiség fejlődésének.”, és ezt találom, amit másnak írtál, „És igen, a gyerekek képességei különbözőek. És ha te egy olyan gyerekből akinek nincsenek matematikai képességei mindenáron mérnököt akarsz faragni, akkor vele cseszel ki a legjobban. Neki a saját életét kell majd élnie, neked pedig az a dolgod, hogy abban segíts neki hogy azokból a kártyalapokból amit a születésekor húzott, a legtöbbet hozhassa ki.”, és én még komolyan győzködtelek. Hát ezek után beszélgessen veled az anyukád.

midnight coder 2017.06.03. 17:50:05

@élhetetlen: "még poénkodtam is azon, hogy jártál-e vendégségbe hozzájuk, hogy láttad a fekáliát a hátsó szobában"

Jártam. Konkrétan a házat a tőlünk bérelték, és szemből a második szomszéd volt. A fekáliát és a hulladékot nekünk kellett kipucolni amikor a proliékat kitették a végrehajtók, miután már úgy egy éve nem fizettek lakbért. Amúgy kb. ennek köszönhették hogy házuk lett, mert ez volt az az időszak amikor Horn elvtársék elindították a szociális lakásprogramot, amibe ennek hatására ők is belevágtak, és ki már az új házukba költöztek. A házat pedig úgy lelakták hogy végül csak telekként lehetett eladni.

Ami azóta sincs bepucolva... A legnagyobb gyerek amikor elköltöztek, már az osztálytársai bőrén oltotta el a cigijét és épp akkor ment javítóintézetbe, a legkisebbről pedig akkorra derült ki hogy szellemi fogyatékos.

midnight coder 2017.06.03. 18:06:27

@élhetetlen: "és ezt találom, amit másnak írtál, „És igen, a gyerekek képességei különbözőek. És ha te egy olyan gyerekből akinek nincsenek matematikai képességei mindenáron mérnököt akarsz faragni, akkor vele cseszel ki a legjobban"

A kettő nincs egymással ellentétben. Azt kell megérteni, hogy a globalizált világban verseny van. Verseny van emberek és országok, kontinensek és civilizációk között. Ha ebben a versenyben nem akarunk lemaradni, akkor a lehetőségekhez képest a legtöbb polgárból kell a lehető leghasznosabb embereket képezni.

Ami viszont nem azt jelenti, hogy nekiállunk kiképezni egy rakás irodalomtörténészt hogy kezdjünk valamit a számolásra képtelen emberkékkel, mert egyrészt a nagy részük hamburgert fog árulni a mekiben diplomával a zsebében, másrészt az sem annyira jó, ha csupa olyan irodalomtörténészünk lesz aki nem tud számolni.

élhetetlen 2017.06.03. 18:47:08

@midnight coder: Kezdem elveszteni a türelmemet. Azt már fél éve megbeszéltük, hogy az egy elemes mintád nem jelent semmit egy tömegre nézve. Nem tudsz számolni, vagy a statisztikát nem érted.
„Ami viszont nem azt jelenti, hogy nekiállunk kiképezni egy rakás irodalomtörténészt hogy kezdjünk valamit a számolásra képtelen emberkékkel”. Igazad van, gondolod te, ne lehessen magyartanár, bár annak kiváló is lehetne. Nem lehet fényképész, operatőr, kirakatrendező, asztalos se (mert azért annyit tud, hogy egy két méteres polchoz, két méteres deszka kell), vízvezeték szerelő se, mert szerinted nem tudja megkülönböztetni a fél colos csövet ránézésre a háromnegyedestől, mert nem jó matekból. Azt hiszem kár veled bármiről beszélni. Ez már csak poén, sok évig dolgoztam orvosok között, mint informatikus. A nyolcvan százalékuk büszkén mondta, hogy mindig is hülye volt a matekhoz. Nem lett volna szabad orvosnak lenniük, menjenek a diplomájukkal a mekibe. És csak egy kérdés, egy történésznél mit számít, hogy tudja-e mi a különbség a 10-es alapú, vagy a természetes alapú logaritmus között? Hány ember szakmájában számít, hogy tudja-e.
Szóval szállj le rólam, meggyőzni nem tudlak, maradsz kirekesztő, mert te, aki bármiben legalább átlagos voltál, te vagy a csúcs. Ne mondd meg, hogy mi az országnak a jó, mert hülyeséget beszélsz.

midnight coder 2017.06.03. 18:57:45

@élhetetlen: Mondtam én, hogy ne legyen asztalos, vagy fényképész ? Pont arról beszéltem, hogy de. Ebben azonban nem akadályozza meg az, hogy ha egy dologban rosszul teljesít, akkor ezért rosszabb jegyet kap. Én sem kaptam ötöst énekből, és nem is lettem soha zenész, pedig mindig szerettem volna, csak épp a hallásom és a ritmusérzékem nem volt meg ehhez. De ettől nem kaptam felmentést énekből.

Amúgy az orvosi egyetemre anno a matek és a fizika a felvételi tantárgyak között volt, így picit kétlem hogy a dokijaid annyira hülyék lettek volna hozzá. Különösen annak fényében, hogy az orvosira bejutni még protekcióval is csak a legmagasabb pontszámmal lehetett.

midnight coder 2017.06.03. 19:10:19

@élhetetlen: "Azt már fél éve megbeszéltük, hogy az egy elemes mintád nem jelent semmit egy tömegre nézve."

Én egy faluban nőttem fel, ahol jócskán akadt még ilyen - az osztálytársaim között is - de ennyire behatóan csak az ő életvitelüket sikerült tanulmányozni, a többi nem volt ennyire testközelben. Ráadásul az osztálytársaim még a Kádár-rendszerben nőttek fel velem együtt, ahol azért valamennyire azért meg voltak fegyelmezve a lumpenek.

Nyomortelepy 2017.06.03. 19:13:08

"az, hogy a nemzetgazdasági átlagbér csak 35,2 %-kal bővült, egyenesen elkeserítő"

Ahhoz képest mekkora lumennek gondolja magát a Pukli, egy átlagos, félóra alatt összerittyentett fideszfikázó bloggal debütál. Abból is a rosszabb fajtával, a szociális nyavalygás kategóriából. Messzebbre nem jut, bármennyire is nyomja az elején hogy nem az anyagiak ígymegúgy. Mégsincs egyéb konkrétum, csak a azokásos "ez így nem jó" szöveg, minden ellenzéki közös mantrája

Nyomortelepy 2017.06.03. 19:17:16

"Így maradunk a bérmunkások és az összeszerelőüzemek országa."

Ha nem az összeszerelő-üzemek országát akarta Pukli, miért nem szólt annak idején a szoci pártfőnökeinek, hogy ne lopják szét a privatizációval a gazdaságot? Saját ipari kultúra nélkül örülhet aki talál valami alárendelt munkát külföldi cégnél

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.03. 19:36:33

@élhetetlen:

Sok baj van sok mindennel, de gondolod ezt megoldaná Soros csicskásainak hatalomra kerülése?

teéjesenmindegy 2017.06.03. 19:40:15

@Duplaxiii: "Csak közmunkás kell?
Mert ma a szakmunkás már nem él meg a korszerű eszközök nélkül."
Az lehet bazmeg. De az meg biztos, hogy kibaszott gáz, hogy az ún. szakmunkásoknak internet meg jutub kell ahhoz, hogy meg tudjanak valamit oldani.
"olyan lexikális ismereteket kell beletömni a gyerekek fejébe, amit egyébként 2 kattintással megtalálnak az interneten. "
Naponta látom ezt a modernséget. Az aprócseprő problémákkal nem tudnak mit kezdeni, hanem elkezdik túrni a netet. Ha nincs a közelben egy öreg szaki, aki elmondja, hogy mit kell csinálni, akkor lófaszra nem jutnak. Hát kurva modern meg korszerű dolog ez.

élhetetlen 2017.06.03. 19:51:50

@midnight coder: Ez tényleg abszurd, Ja , felsoroltam pár szakmát, és te csak a fényképezést és az ácsot vette észre, a magyartanárt nem. És képzeld el, a Moholy-Nagy Képzőművészeti Egyetem, ahol fényképezést is tanítanak, ugyanolyan felvételi rendszerrel működik, mint a többi egyetem. Pontok. Erről nem kívánok tovább beszélni.
A másik téma. Én is falun nőttem fel, és mikor jött az általános iskolás ballagás, a cigány fiúval egyik lány sem akart végig vonulni az iskolán, pedig ő is rendesen végzett. Végig kitűnő voltam, tehát nem egy nyomoronc. A családom nem ellenezte, és voltam a párja a ballagáson. Na, minimum ennyiben különbözünk egymástól. Te semmi hasonlót nem tennél meg, és a gyerekednek sem engednéd, és erre még büszke is vagy. Ne magyarázd tovább a nem létező nagyon igazadat.

Tom66 2017.06.03. 19:52:48

2007. A második Gyurcsány kormány első éve

"Bár a koalíciós tárgyalások, majd a kormányprogram szövegezése idején még csak utólagos képzési hozzájárulásról volt szó, pár hónappal később az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) feljebb tolta a lécet: július végén a parlament megszavazta a tandíj 2008-as bevezetését. A munkaerő-piaci igényeket figyelembe véve az OKM 2006-ban jelentősen csökkentette az államilag finanszírozott helyek (áfh) számát az agrár-, a pedagógus-, a bölcsész- és a jogi képzésben, míg a természettudományos és műszaki képzés kereteit bővítette, majd kötelezővé tették az egyetemeknek és főiskoláknak a végzett hallgatók pályájának nyomon követését. Az intézkedéssorozat láthatóan elérte a célját: idén 16 ezerrel kevesebben adták be a felvételi jelentkezésüket. Az intézmények közötti versenyt segíti elő, hogy idén már nem a minisztérium, hanem a hallgatók jelentkezési aránya dönti el, melyik intézmény hány áfh-t kap. Az intézkedések egy része még életbe sem lépett, amikor a hét legjelentősebb hazai egyetem gazdasági vezetői Bokros Lajossal együtt terjedelmes vitairatban bírálták a tárcát, a reformok felgyorsítását és továbbvitelét követelték. A volt pénzügyminiszter többek között a fejkvóta alapú finanszírozás megszüntetését, a tandíj drasztikus emelését javasolja, melyet az OKM részben politikai okok miatt nem tud elfogadni.

A közoktatásban idén két órával emelkedik a pedagógusok óraszáma - ami várhatóan újabb elbocsátásokhoz vezet -, 2007 szeptemberétől pedig bevezetik a teljesítménymutató alkalmazását, amely a tárca reményei szerint lehetővé teszi, hogy az oktatás valamennyi intézményében egységes elvek alapján számolják ki, mennyibe kerül az egyes feladatok elvégzése. Költségvetési eszközökkel ösztönzik az oktatási célú kistérségi társulások létrehozását, hogy a csökkenő gyerekszám ellenére ne kelljen bezárni a kistelepülési iskolákat. Bár a tárca a napokban több közoktatási tárgyú törvény módosítását javasolta a parlamentnek, a szakemberek úgy látják, hogy a reform megtorpant. Többen úgy vélik: a minisztériumnak határozottabban kell fellépnie a szegregáció ellen, fel kell gyorsítania a finanszírozás átalakítását. A januártól életbe lépett szisztéma megtiltja az általános iskolákban a felvételit (túljelentkezés esetén a körzetbe tartozók felvétele után sorsolással döntik el, ki kerülhet be még az első osztályba), de a fenntartók nem vállalják a konfliktust a szülőkkel, inkább még egy osztály indítását engedélyezik. A legsürgősebb teendő a szak- és felnőttképzés átalakítása, ugyanis évente közel húszezer ember úgy hagyja el az iskolapadot, hogy semmilyen szakvégzettsége nincs, ráadásul a felsőfokú diplomával nem rendelkezők körében rendkívül alacsony a foglalkoztatottsági ráta - miközben többtucatnyi hiányszakma van Magyarországon."

élhetetlen 2017.06.03. 20:02:14

@MaxVal BircaMan HJCD: Nem, nem tudom, hogy nem vagy képes megérteni, hogy, ha valaki ezen a szaron változtatni akar, az nem okvetlenül Soros csicska. Mindenki, aki bármilyen hülyeség ellen szót emel, az nem Soros csicska. És normális embernek tartod magad. Ciki.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.03. 20:07:28

@élhetetlen:

Pumuklit erősen támogatta Soros, vajon miért?

Egyébként én hajlandó vagyok elhinni Pumuklinek, hogy nem híve Sorosnak. Ebben az esetben is az ő eszköze volt.

Pipas 2017.06.03. 21:15:19

"kell beletömni a gyerekek fejébe, amit egyébként 2 kattintással megtalálnak az interneten."

Én is ezt mondtam a kresz vizsgán, mia fenének kellene megtanulnom minden szabályt, minden táblát? Fen van az interneten, bármikor meg tudom tanulni. :D Meg anatómia a sebésznek? Hát ot van előtte a beteg, hiszen látja, hogy hol mi van, minek előre megtanulni? :D

danesdzsu2 2017.06.03. 21:16:28

@MaxVal BircaMan HJCD: csak az menthet meg minket a legrosszabbtól, ha a miniszterelnök holdudvara tovább lop.

CoolKoon 2017.06.03. 21:59:21

@röf: Szerintem az ellen is vívnak. Ugyanis ha a tanárokba vityacsászár a csicskásaival (beleértve Palkovicsot is) együtt rúg bele, azt látni fogják a szülők és a diákok is. És ez a tanári tekintély hatalom általi óriási csorbítása, amit bizony a(z általában amúgy komplett hülyének nézett) diákok is megéreznek (és a szociopatikusabbjaik aljasul ki is használnak).

nyelv-ész 2017.06.03. 23:16:39

„Nem tudsz számolni ? Nem gond, akkor neked ezt nem osztályozzuk. Ezzel a probléma megoldva. Ettől még tanul matekot, küzd vele..."

Hátöööö... maradjunk annyiban, hogy maximum jelen van a matek órákon, de hogy nem tanulja, nem küzd vele, az biztos. Ha nem osztályozzák, akkor még az alapokat sem fogja megtanulni, hiszen nincs semmilyen kényszerítő erő, hogy egy percet is foglalkozzon vele.

Lehet hosszú oldalakon keresztül átkozni a poroszos iskolarendszert, de ha a kreativitás jegyében kidobjuk az egészet, és helyette nincs más motiváció a tanulásra, akkor már a középiskolákban szakbarbárokat fogunk képezni. Az lesz, mint az USA-ban: a közoktatás felszínes, de legalább nem stresszel a gyerek.

siriq111 2017.06.03. 23:48:30

@MaxVal BircaMan HJCD: mar nem azert de nem regen volt egy feljelentes soros ellen de elutasitottak , ugyanis a kormany, illetve a kormanynak dolgozok nyilatkozatai alapjan , semmifele valos adatokat es tenyeket nem tartalmazott a kormany es a kormanynak dolgozo nyilatkozok. Szimplan a velemenyuket fejeztek ki de total felesleges. Erre varjal gombot. Valos tenyeket es adatokat a kormany allitasaban nem talalt az ugyeszseg soros ellene. :D
Amugy mar birosagi dontes is szuletett arrol, hogy a kormany propagandaja nem tartalmaz tenyeket es valos adatokat sem. Ez meg egy regebbi eset. Errol ennyit.

siriq111 2017.06.03. 23:53:14

@MaxVal BircaMan HJCD: A magyar ugyeszseg szerint te csak a velemenyed irod le ami nem fedi a valosagot. Nehez ugy de vagy bedaraljak a maradek jogi tarsadalmat a pocegodor melyere vagy a budos eletben nem lesz igaz amit te irsz. Az elso opciot nem fogja senki sem hagyni. A masodik opci meg tok egyertelmu mindenki szamara. :D

bandigyerek 2017.06.04. 01:14:20

@élhetetlen: Na pontosan felismerted, mi a baj ezzel az egésszel: a régi szakmunkásképzés alapossága, ha társulna a mai technikai szinvonal megismertetésével, az német színvonalat hozna, hiszen Németországot is a "burkolók" tartják el, nem az adminisztrátorok...

Nyers Fa 2017.06.04. 02:25:57

@arturdent: A jövő útja, ha olyan embereket képzünk, akik szemétszállító gépeket terveznek építenek és üzemeltetnek, nem pedig elcipelik a szemetet. Akik építőipari gépeket terveznek amik felépítik helyettük a házat, nem pedig akik keverik a betont. Tetszik nem tetszik ez a jövő, a nyugati országok ezt csinálják. Lehet nosztalgiázni, hogy a kétkezi munkásra is szükség van, most még lehet, de pár év múlva már semmi szükség nem lesz rájuk. Na ezért kellene az oktatásra óriási összegeket költeni. Lehet kézzel kaszálni a búzát vagy kilehet fejleszteni egy arató gépet. Szerinted melyik ember járt jobban, aki kaszált mert" régen is így csinálták" vagy amelyik azt mondta " a f...om fog kaszálni, inkább építek egy kaszálógépet"?

zenitó 2017.06.04. 03:19:34

@Nyers Fa: A gyerekek mondjuk fele sosem lesz képes arra,hogy gépeket tervezzen. Mit tegyünk akkor velük? Pedig lehetne belőlük ügyes burkoló vagy bádogos,de szerinted feleslegesen,mert az eszesebbek majd terveznek olyan gépeket amik elvégzik ezeket a munkákat. Szerencsére kaszáló gépet könnyebb tervezni a munkafolyamat egyszerűsége okán ,mint mondjuk egy lakótelepi fürdőt kicsempézni képes robotot. De legyen igazad,a gép elkészíti az alapot,falaz,tetőt ácsol,vakol,villanyt-vizet-gázt szerel,burkol.fest. A kérdés még akkor is változatlan,mi legyen azokkal a kevésbé okos de milliónyi egyeddel akik az általad vizionált világban munka nélkül maradnának?

ChemZso 2017.06.04. 05:45:30

@élhetetlen: "Szélsőséges példa, beiratkozik cukrásznak, és közben rájön, hogy a cukrászati gépek jobban érdeklik, mint a sütemények. Nem lehet belőle gépészmérnök, mert matekból kevesebbet kapott, esélye sincs a műszakin."

Ez nem szélsőséges példa, hanem hablaty. Akinek van tehetsége, plusz szorgalma az felkapja azt a tudást, ami kell a mérnök szakhoz. Persze mindig könnyebb a rendszert szidni.

Pipas 2017.06.04. 06:28:53

@siriq111: "semmifele valos adatokat es tenyeket nem tartalmazott a kormany es a kormanynak dolgozo nyilatkozok. "

A bíróság ilyet nem mond, hogy egy állítás nem tartalmaz tényeket, ezért oké. Ilyet a bloggerek terjesztenek, amikor nem értik a bíróság indoklását. Aztán a hozzászólók terjesztik.

Ahelyett, hogy ilyen butaságot terjesztenél keresd meg az eredeti indoklásd és próbáld megérteni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.04. 07:14:56

@siriq111:

Nem lehet a Soros féléket bírósági úton megfogni, ez értelmetlen próbálkozás, te is jól tudod.

Ekrü 2017.06.04. 07:48:07

@élhetetlen: "Szélsőséges példa, beiratkozik cukrásznak, és közben rájön, hogy a cukrászati gépek jobban érdeklik, mint a sütemények. Nem lehet belőle gépészmérnök, mert matekból kevesebbet kapott, esélye sincs a műszakin."-Kétlem ,hogy ez előfordulna.Ha olyan jó lett volna matekból és fizikából,hogy el tud végezni egy gépészmérnökit akkor valószínű ,hogy nem cukrászsuliba megy,hanem sima gimnáziumba.
„Ami viszont nem azt jelenti, hogy nekiállunk kiképezni egy rakás irodalomtörténészt hogy kezdjünk valamit a számolásra képtelen emberkékkel”. Igazad van, gondolod te, ne lehessen magyartanár, bár annak kiváló is lehetne. "-ne csúsztass,irodalomtörténészt mondott nem magyartanárt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 07:51:16

@ROLEXLACI megvéd minket a gazdagoktól: Akkora ökörséget beszélsz, hogy az elképesztő. Itt a KSH hivatalos oldala a reálbérekről 1991 óta.

A legmagasabb ehhez képest a 2006-os volt 115 százalékkal 1990-hez képest, a 2015 meg csak 110 volt. Buta vagy, tájékozatlan, megvezetett birka, akinek hazugságát egy perc leellenőrizni a KSH oldalán.
És különben sem a bérek, hanem a reáljövedelem számít.
De még a reálkeresetre sem igaz amit mondasz.

Jakab.gipsz 2017.06.04. 07:58:21

Ez a Pukli hülye és ostobaságokat beszél, a neoliberalizmus és a politikailag korrekt beszédet, nem Orbán Viktor és a magyarok találták ki, ettől az agyrémtől szenved a nyugat is.

Rossz helyen reklamálsz Pukli irány Soros és a CEU ott, náluk kell reklamálni, az ő fejüket kell leugatni.

A pedagógusokat pedig nem kellene óraszám növeléssel és felesleges adminisztrációval agyon terhelni, és nem politikailag korrekt analfabéták nevelését kell nekik elő írni, nem kakaó biztos számítógép kezelőkre van szükségünk.
Hanem széles látókörű kiművelt emberfőkre, akik majd törődnek egymással.

Egy szó mint száz, a nyugat majmolásáról ideje leszakadni. Meg van a magyar oktatás pedagógusoknak is a magukhoz való esze, Puklik, Magyar Bálintok stb. libbancsok duguljatok el.

apro_marosan_petergabor 2017.06.04. 09:00:52

Pukli, a padsorok között mászkálva nem sok minden érintette meg az agyát. Fogalma sincs, miképp játszódottle a rendszerváltás. Nos, röviden, az Önhöz hasonló (talán jóindulatú) hozzá nem értő fantaszták, meg a kommunista-ávós gyökerű tolvajok szétlopták az országot, töredék áron, üveggyönygökért eladták a magyar ipart(is). Milliónyi szakmunkást, mérnökök tízezreit asszisztensi szerepkörbe kényszerítve (valahol az eladásban... jó esetben). Lévén nem volt reprivatizáció (átgondolt privatizációval egybekötve), amiről ma is csak sátáni gondolatként lehet hallani, lévén a kommunista-ávos bandának(MSZP-SZDSZ) ez így tetszik... Namost erre a semmire kellett ráhúzn, a munka világát újra, ez pedig csak erősen forszírozott ipartelepítéssel lehetséges, zöldmezős vagy bővítési beruházásokkal. Ilyenek az "összeszerelő üzemek" is, melyekben csúcstechnológiával állítanak elő csúcstermékeket, helyet adva az egyetemekről kikerülő mérnököknek, illetve a friss szakmunkásoknak, a beszállítóként szereplő magyar kis és középvállakozások felhúzását is megemlítve Tapasztalat, szaksmeret szerzés).
Ha a saját szakmájához is csak ennyire ért, mint ahhoz, amit most megvakkantott, akkor képezze még magát, s utána maradjon a padsorok között, ugyanis a politikusnak széles látóköre kellene, hogy legyen, ez Önből még nagyon-nagyon hiányzik...

röf 2017.06.04. 09:11:34

@élhetetlen:
".....az fel sem merül benned, hogy egy tanár úgy is tarthatna órát, hogy lekösse a diákot, és az ezért odafigyeljen?"
Ezzel a félmondattal elárultad, hogy a közelében sem vagy a mai iskolai realitásoknak.
Kár több szó erre.

midnight coder 2017.06.04. 09:12:29

@élhetetlen: Meg fogsz lepődni, de a gimis ballagásomon én is egy cigány csajjal együtt mentem. Pedig nyolcan voltunk fiúk a negyven fős osztályban.

A faluban viszont ahol felnőttem nem igazán volt cigány akkortájt. Ezek a proletárok bizony mind fehérek voltak.

midnight coder 2017.06.04. 09:15:20

@apro_marosan_petergabor: Pumukli elvtárs anno FIDESZ-es háttérrel került a székébe, elég nagy közegellenállást leküzdve. Az már más kérdés, hogy később szűknek találta a széket amibe az elvtársai ültették...

cso zsi 2017.06.04. 09:31:25

@Nyers Fa: "Akik építőipari gépeket terveznek amik felépítik helyettük a házat, nem pedig akik keverik a betont. Tetszik nem tetszik ez a jövő, a nyugati országok ezt csinálják. "
Jelen pillanatban ezeket az "építőipari gépeket" Kelet-európai vendégmunkásoknak hívják.
És még mindig hívják, mert odakint mindenki "mérnök", meg billentyűzetnyomkodó.

midnight coder 2017.06.04. 09:32:50

@Jakab.gipsz: A gond az, hogy egyre nagyobb szívás pedagógusnak menni. Ma már 40-50 éves tanítók, tanárok is otthagyják a pályát, és nem véletlenül. A fiatalok pedig ? Ki az a hülye, aki elmegy tanítani ezért a pénzért egy romhalmaz iskolába egy rakás fegyelmezhetetlen fészbúkfüggő hülyegyerek közé, harcolni az idióta, de pedagógiai kérdésekben magát szakértőnek képzelő szülőkkel, dolgozni a finoman szólva megkérdőjelezhető színvonalú tankönyvekkel, kínlódni azzal hogy honnan legyen meg a tanításhoz szükséges tanszer. Anno legalább a több szabadidő kompenzálta a szar fizetést, de ma már egyrészt van egy rakás adminisztráció, másrészt évek óta be kell járni hetekig az iskolába a nyári szünetben is, amikor már rég nincs ott gyerek - csak azért, hogy nekik se legyen olyan nagyon jó. Ez a tipikus, dögöljön meg a szomszéd tehene is hozzáállás.

Na most, ha te fiatal vagy, és választhatsz a fenti karrier, vagy egy jó kis légkondis iroda között valamelyik multinál, ehhez képest kb 2x ekkora fizuért, tizedannyi stresszel, vagy esetleg kimenni az osztrákokhoz babysitternek, akkor te elmennél tanítani ? Ugye hogy nem... És aki elmegy, mert már a nagymama is pedagógus volt, az is hamar otthagyja a pályát.

midnight coder 2017.06.04. 09:36:35

@Nyers Fa: "A jövő útja, ha olyan embereket képzünk, akik szemétszállító gépeket terveznek építenek és üzemeltetnek, nem pedig elcipelik a szemetet."

A gond az, hogy ezeknek a gépeknek az agya kínai, amit itt tesznek hozzá, az leginkább a mechanika ami túl nehéz ahhoz, hogy érdemes legyen Kínából idáig szállítani. Ezért van amúgy még európai autóipar is.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 09:41:07

@apro_marosan_petergabor: Ja, ilyen szétlopás volt amikor az Ikaruszt privatizálták az oroszoknak 1991, meg a Videoton megszerezte Széles úr.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 09:44:25

@apro_marosan_petergabor: Különben amit idehánytál mennyi köze van ahhoz amiről poszt szól? A nyugati technológia évtizedekkel van előttünk. Egy gépészmérnök ismerősöm mondta, aki alvállalkozóként dolgozott a kecskeméti Mercedesz gyár építésénél. Azt mondta, mi olyat le se tudunk rajzolni, amiket a németek készen hoztak. A gyártósorra gondolt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 09:48:09

@Jakab.gipsz: Ne kezdd ezt a neoliberalizmust! Már többször kiderült, nem érted mit jelent. :-))

Nagyorrú Barbi 2017.06.04. 10:14:00

Ez a Pumukli azt hisz, ha ő nem lenne, meg a kanál, akkor a levest inni kéne...

midnight coder 2017.06.04. 10:16:22

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja. A gond az, hogy volt pár ilyen, viszont a maradékot a komcsik lopták szét, már 1986 óta. Előtte az ország vagyonának a nagy része köztulajdon volt, magánkézbe pár lángossütőn, butikon kívül lényegében csak a polgárok lakása, háza és az autója volt. Ehhez képest úgy 3 ciklus alatt a nyugat-európai átlag alá sikerült vinni a köztulajdon arányát, anélkül hogy közben csökkent volna az államadósság, javult volna az életszínvonal (ehelyett drasztikusan romlott), vagy kialakult volna valami versenyképes hazai gazdaság. Akkoriban amúgy elég nagy vita is zajlott erről, kb. mindenki látta hogy az elvtársi kapcsolatokon át folyik az ország szétlopása, és olyasmivel szerelték ezt le, hogy meg kell teremteni a hazai tőkés osztályt, illetve hogy nincs másik elit amire le lehetne cserélni az országot szétlopó jóelvtársakat.

midnight coder 2017.06.04. 10:18:06

Amúgy szerintem a többi környező ország pont azért sikeresebb, mert ők kivártak a gengszterváltással, és az ottani állampárt nem tudta ennyire sikeresen átmenteni magát.

arturdent 2017.06.04. 10:53:30

@Nyers Fa:

Üdv!

Erősen futurisztukas az elképzeléseid. De nem gondolnám , hogy 4millió tervezőre lenne szükség mondjuk Magyarországon. a mai kihívások, hogy emberek nagy tömegeinek adjunk munkát, mindenki nem tervezhet. A kétkezi munka soha nem fog eltünni. Ha meg már eltünik akkor ránk emberekre nem is lesz szükség, majd a robotok mindent megoldanak, mi meg elmerülünk a virtuális valóság mögött. Szép új világ, köszi de ebből nem kérek. Persze költsünk sokat az oktatásra, de annak sem látom ideját, mikor asz szdsz alatt termeltük a haszontalan diplomásokat, akik utánna sehol nem tudtak elhelyezkedni vele. Egyébként hidd el, van annak értéke, ha valamit te saját magad meg tudsz oldani , ad némi sikerélményt.

na4 2017.06.04. 11:12:06

@Nyers Fa: Pontosan így van. A proliknak vége.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 12:48:35

@arturdent: "Persze költsünk sokat az oktatásra, de annak sem látom ideját, mikor asz szdsz alatt termeltük a haszontalan diplomásokat, akik utánna sehol nem tudtak elhelyezkedni vele."

Pontosan. Egy szakmunkásokból álló széles réteg tudná a hazai KKV-t olyanná tenni, hogy a multik idejöjjenek a technológiájukkal. Ennek legjobb példája, hogy jött Magyarországra olyan multi aki gépészettel foglalkozik és preciziós hegesztőket keresett. Állítólag 100 jelentkezőből csak néhány tudott a megfelelő minőségben hegeszteni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 12:50:07

@midnight coder: Az életszínvonal javult, ez tény, mert a KSH kimutatás szerint a reáljövedelem nőtt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 12:51:10

@midnight coder: "mindenki látta hogy az elvtársi kapcsolatokon át folyik az ország szétlopása, és olyasmivel szerelték ezt le, hogy meg kell teremteni a hazai tőkés osztályt"

jaja, ezt ki is mondta Orbán Viktor és a barátai csinálják is ezt ezerrel

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 12:57:00

@midnight coder: Az államadósság meg attól nőtt hogy sokkal jobban éltünk mint lehetett volna. lásd a 2005 és 2006-os reáljövedelem növekedést, amit a sok duma ellenére sem értünk még mindig utol.

www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qpt007.html

Például a 2004-ről 2005-re történt reáljövedelem növekedés, az valahogy nagyon arányos az akkori adósság növekedésünkkel.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 13:05:32

@midnight coder: Te ezt írtad.
"elvtársi kapcsolatokon át folyik az ország szétlopása, és olyasmivel szerelték ezt le, hogy meg kell teremteni a hazai tőkés osztályt"

Orbán Viktor meg ezt. :-))

"Nincsenek oligarchák Magyarországon, csak nagyvállalkozók, akikre viszont szükség is van - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben, amikor a Fideszhez kötődő üzletemberekről kérdezte Karácsony Gergely LMP-s képviselő. Orbán szerint az az oligarcha, aki gazdasági hatalma mellé közvetlen politikai tisztséget akar, de állítja, hogy a Fideszben nincs ilyen."

P. J. Fry 2017.06.04. 13:54:00

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "2006-os reáljövedelem növekedést"

jah, egy év alatt 10% gdp arányos államháztartási hiánnyal. hitelből könnyű osztogatni.

danesdzsu2 2017.06.04. 14:11:52

@MaxVal BircaMan HJCD: Tehát összesen két lehetőség létezik számunkra, vagy felzabálja a jövőnket egy gonosz milliárdos, vagy dél-amerikai stílusban felosztjuk az országot 50 család között.
Putyin esetleg nem tudna megvédeni minket?

Jakab.gipsz 2017.06.04. 14:27:23

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Izmus= teória, konstrukció, tehát lehetséges dekonstruálni darabokra szedni és a belső ellent mondásaira rá mutatni, (J. Derrida) ,hallottál-e róla.

Te hagyd el a magyarok és a kormány ekézését, mert csak azt tudod mondogatni, hogy a "bezzeg a fejlett nyugat", nem maradtunk le semmiről sem.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 15:15:51

@P. J. Fry: Ez történt. Nem ellopták, hanem jól tartották a népet.
@Jakab.gipsz: Á nem! Csak az egy főre jutó GDP-nk kevesebb mint harmada a németének.

apro_marosan_petergabor 2017.06.04. 15:59:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem igen érted a dolgokat, speciel a Videoton - egy rossz példa, ugyanis egészen más műfajban, mint a privatizáció előtt, de kiválóan működik, azaz Széles jól csinálja...

élhetetlen 2017.06.04. 16:08:41

@ChemZso: „Ez nem szélsőséges példa, hanem hablaty”. Mindig is csodáltam az ilyen zseniket, mint te lehetsz, akik csak úgy felkapják a tudást, ami egy egyetemi felvételihez kell. Mert, gondolom, tapasztalatból beszélsz. Sajnos, kevesen vagytok, a legtöbb embernek kell elé egy jó középiskola is. Most ezeknek a felét vágják tönkre. Tudod, a gimi jó, de ha nem sikerül bejutnod egy egyetemre, vagy beláttad, hogy az nem neked való (4 év alatt abban a korban még sokat változik az ember), akkor nincs szakmád, két év, vagy egy semmit érő OKJ pár hónap alatt. Milyen szörnyű is volt a szakközépiskola, ahonnét vagy tovább tanult a gyerek, vagy elkezdett dolgozni a szakmájában! Hát igen, belátom, én csak egy átlagos ember vagyok, átlagos gondolkodással.

élhetetlen 2017.06.04. 16:37:37

@Ekrü: „Ha olyan jó lett volna matekból és fizikából,hogy el tud végezni egy gépészmérnökit akkor valószínű ,hogy nem cukrászsuliba megy,hanem sima gimnáziumba.”. Nehéz eldönteni, hogy nem érted, hogy mit mondok, vagy nem akarod érteni. Egy tizennégy éves, az gyerek. Attól még, hogy jó matekból, gondolhatja, hogy cukrászként akarja leélni az életét. És négy év alatt, amíg felnő, arra is rájöhet, hogy nem. A szakközépiskola azt jelentette, hogy, ha negyedik évre rájött, hogy mást akar, akkor legfeljebb belehúzott a váltáshoz szükséges tantárgyakba, ment minden alaptantárgyat tanítottak. A szakgimnáziumban ugye, azt tervezik, hogy csak azt tanítják, ami az adott szakmához kell, egyik helyen fizikát nem, a másik helyen kémiát nem. Na, így váltsál olyan szakmára, ahol felvételi tárgy az, amit nem tanultál. Persze, jöhet az, amit ChemZso írt, hogy a felvételihez szükséges tudást majd felkapja akárki. Hogyne.
Más, nem csúsztattam, (a csúsztatás az, ha valamilyen nem releváns információval félre akarod vinni a beszélgetést), mert CSAK arról volt szó, hogy van egy rakás szakma, ahol nem kell matek zseninek lenni, és ebben az esetben teljesen mindegy, hogy irodalomtörténészről, vagy magyartanárról van szó.

élhetetlen 2017.06.04. 16:43:48

@midnight coder: Akkor most miről is beszélünk? Mert az általános szöveg az az, hogy a cigányokat nem lehet csak oktatással integrálni, ezzel a hozzáállással szoktam vitatkozni. Most te azt mondod, hogy a magyarokat nem lehet a magyarok közé integrálni oktatással?

élhetetlen 2017.06.04. 16:51:59

@Nagyorrú Barbi: Ha nem lenne Pumukli, meg néhány hozzá hasonló, akkor még kanál is lehetne, te akkor is innád a levest, ha azt látnád a plakátokon, hogy ez a nemzet érdeke… Így legalább, ha kevesen is, képesek dönteni, hogy mi a célravezetőbb.

apro_marosan_petergabor 2017.06.04. 16:59:21

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Tanulj, meg egy kicsit gondolkodni. Pukli haverod azt írta, "csak" összeszerelő üzem lesz Mo. Én meg elmagyaráztam nektek, nincs más út, csak így tanulhatjuk meg a high-tech-et.

élhetetlen 2017.06.04. 17:12:23

@arturdent: „mikor asz szdsz alatt termeltük a haszontalan diplomásokat, akik utánna sehol nem tudtak elhelyezkedni vele.”. Az csak egy dolog, hogy azért a statisztikák azt hozzák, hogy a diplomások könnyebben helyezkednek el, de nem számít. Más, adott faluban a főiskolát végzett úr úgy döntött, hogy helyi vízszerelő lesz, neki ez megfelelő. Tudod, azért egy főiskolán gondolkodni is tanul az ember, össze kell hozni egy diplomamunkát, tehát nem hiszem, hogy árt az agynak. Valami flexi cső, csöpög. Nem húzza meg még nyolcszor az anyát, mert hátha csoda történik, lekapta, megfordította, most a mások végén csöpög, fél perc alatt kiderült, hogy gyári hibás csövet vettem. Nem hiszek a haszontalan diplomák dumában.

élhetetlen 2017.06.04. 17:49:50

@midnight coder: Ez jó téma. „Márpedig ma még szoftverfejlesztőként sem érsz egy rakás kutyagumit sem, ha nincs megfelelő rövid és hosszú távú memóriád.”. Vitatkoznék. Semmilyen memóriám nincs. Persze, ez túlzás, de míg adott kollégám a kilenc számjegyű ügyfélazonosítót is megjegyezte képernyő váltás előtt, mellettem mindig volt egy füzet, amire a négy számjegyű termékkódot felírtam lapozás előtt, mert mire képernyőt váltottam, elfelejtettem. Az agyament szituk, kollégával olvasunk egy levelet, küldd már át. Kezem a levegőben áll, elröhögi magát, mondja a nevét. De szeret velem dolgozni, mert mindent megoldok. Az más, hogy a programomban több száz változó nevét tudom, de azokat én neveztem el, nem megjegyeznem kell. Memória vs. logika. Aki mindent tud, csak nem látja át az összefüggéseket. Éles környezet, fejlesztői környezet, teszt környezet, és mivel nem érti, két év után sem tudja, hogy hol van. Kolléga, az éles rendszer bevezetése után, a még a rendszerbe nem integrált területről betöltötte a napi adatokat termékkód nélkül. Azzal védekezett, hogy mert nem tudta letesztelni a programját, mert három havonta másik környezetbe kellett mennie. Nekem meg is kellett csinálnom az adott környezetet, csak ehhez érteni kell, hogy mit jelent egy adott „környezet”. És 15 éven keresztül éltem úgy, hogy a napi számlázás előtt módosítani kell az országos adatbázison, mert reggel elparamétereztek valamit, vagy jóváírunk, mert. És van egy órád, és két rekordon tesztelni is időd, hát ide inkább stabil logika kell, mint memória. A memóriát pótolja egy füzetlap, de mi pótolja a logikát?

élhetetlen 2017.06.04. 18:11:08

@röf: Mert te aztán tudod. Az a barátnőm nem is létezik, aki egy gimiben angoltanár, és osztályfőnök, és kiegészítőnek olyan angol cikkeket keres éjszakánként, ami érdekli a gyerekeket. És, mivel az osztályában van egy rakás gyerek, akinél soha nem sütnek mézeskalácsot karácsonykor, feláldozza a konyháját, aztán egy napig takarít, de az a tíz, 15 gyerek, aki elmegy, az élvezi, és közösséget teremt, akik segítik egymást. És 45 éves, tehát nem a „lelkes kezdő”. Így nem lehet, csak nádpálcával, mert te aztán közelében vagy „a mai iskolai realitásoknak”.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.04. 19:10:58

@danesdzsu2:

Jelenleg arra kell koncentrálni, hogy harcoljunk Brüsszel diktátuma ellen, s csökkentsük a nyugati nagytőke hatalmát. Aztán majd megszorítjuk a magyar nagytőke szarvát is.

Putyin is ezt tette. Először az orosz nagytőkével együttmúűködve lenyeste a nyugatiak szarvát, majd az orosz nagytőke ellen fordult: meg lett mondva a tőkéseknek, vagy lojálisak lesznek az orosz államhoz vagy elvesztik tőkéjüket.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 20:16:43

@apro_marosan_petergabor: Ajaj. Neked komoly olvasási gondjaid vannak. ha nem lesznek mérnökök, csak melósok akkor összeszerelők leszünk csak. Ezt írta, de te nem értetted, hanem leírtad ugyanazt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.04. 20:19:24

@élhetetlen: Minek oda memória, minek füzetlap? Visszalapozol a a kódban. Én egy 200-300 soros assembler kódban simán visszalapozok hogy mi volt a változó neve.
Kevesebb időbe kerül mint a fordító sirámait nézegetni.
Na megyek...

élhetetlen 2017.06.05. 00:17:38

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Na, megint valaki, aki nem olvas, csak ír. Négy számjegyű termékkódról írtam. Egyik képernyőn lekérdezek valamit, a másik képernyőn ezt be kell írnom, mindegy miért, ekkor én felírom, mert mire lapozok, lehet, hogy elfelejtem. Te visszalapozol a kódban. Nem tudom, ebben az esetben milyen kódban, de mindegy. Egyébként, ha egy négy jegyű, értelmetlen számot keresnék meg egy háromszáz soros kódba, mire visszaérnék, ugyanúgy elfelejteném, tehát azt is felírnám. Azt is írtam, hogy a saját programomban a saját változó neveim nem okoztak gondot, azokat én neveztem el az én logikám szerint. De semmi gond, te vagy a jobb biztosan. Egyébként csak nem vagyunk egyformák. Hogy mit, mennyi ideig tárol az agy, az esetleges. Mentem le a könyvtárba, kolléga, megkért, hogy hozzam fel az újságját. Felírja? Nem kell, egy emelet, addig megjegyzem. Ment volna, ha közben nem állít meg valaki és kérdez valamit. Az újság neve, huss. Röhögtünk. A kockás füzeteimet, még a dán kolléga is úgy tudta használni, mint én. Abszurd szituk, számlázásból kiemelt ügyfelek, mert gubanc volt, és kisebb csoportokban, javítás után kerültek vissza. Kolléga, excelben vezetve, naponta, hogy hány, hova, mikor vége lett, nem passzolt. Én visszalapoztam kettőt, és ott volt, hogy kit raktunk vissza „kézzel”. Mert felírtam, hogy be tudjam gépelni adott update-be. Nem szellemi fogyatékos vagyok, nagyon jól megfizetett, elismert szakember voltam több cégnél is, de kockás füzetekkel éltem le az életemet, sikeresen.
A másik. „Kevesebb időbe kerül mint a fordító sirámait nézegetni.”. Ja, ha neked csak a fordítóval kell kommunikálnod, mert majd valaki tesztel, te meg majd javítasz, ha nem azt csinálja a program, úgy könnyű. Majd próbáld meg hosszú éveken keresztül azt, hogy esténként két, három módosító programot kell megírnod egy országos adatbázisra, mint írtam, tesztelni két rekordon tesztelsz, ha hiányzik egy end-if, a fordító nem vágja ki, csak a program elmegy legelni. Majdnem olyan, mint a repülőgép irányítás. Ha ezt bevállalod, akkor szövegelj nekem, hogy mi milyen egyszerű. Na, menj csak, és maradj meg tökéletességed tudatában.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2017.06.05. 07:40:30

@élhetetlen: ..ásít.. nyilván elkerülte a figyelmed hogy assemblerről írtam. Ott nincs if-end, stb. Viszont van 500 elemű struktúrám. Mellesleg szerintem én nagyobb adatbázisra írok programot mint te. :-))
Különben meg nem igazán neked szántam, hanem áttételesen az éjszakai kódolónak.

pukli.istvan 2017.06.05. 21:24:37

@MaxVal BircaMan HJCD: :D Sajnos nekünk nem adatott meg az az esély, mint anno a FIDESZNEK.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.06. 05:40:08

@pukli.istvan:

Dehogynem. Sőt a helyzet ugyanaz. Lásd, a korai Fidesz éppen hogy bejutott 1990-ben, mert a liberálisok között is csak másodhegedűs volt.
süti beállítások módosítása