Polgári Világ

A Nemzeti Nemzetvesztő Rendszer egészségügye

2017. június 14. - pukli.istvan

224000 ember halt meg feleslegesen az Orbán kormány regnálásának 7 éve alatt. Ez egy debrecennyi város lakossága. Ők még ma is élhetnének, ha az Orbán rendszer nem az illiberális szovjet szocialista népköztársaság kiépítésén és Orbán Viktor leggazdagabb magyarrá tevésén munkálkodna. Csak 2014-ben 32000 embernek kellett meghalnia ezekért a perverz célokért.

Ez nem másból derült ki, mint abból a megdöbbentő őszinteségű dokumentumból, ami Magyar egészségügyi rendszer teljesítményértékelési jelentése 2013-15 névre hallgat (ez nem egy ellenzéki kutatóintézet kiadványa, hanem az Állami Egészségügyi Ellátó Központé). Hét év alatt a veszteség már 224000 ember. A nagyobb részüknek azért kellett meghalniuk, mert a szívbetegek és a rákosok ellátása nálunk a legrosszabb Európában. A másik felüknek meg azért, mert nem is kellett volna szívbetegnek meg rákosnak lenniük, ha az oktatásban és a megelőzési, szűrési programokban megtanulták volna, hogy a falási rohamok, a dohányzás és alkoholizmus helyett mivel tehetik feszültségmentessé és kellemessé az életüket.

De ezeket nem tanulták meg, ezért nálunk a legtöbb az elhízott, a dohányos és az alkoholista ember. Így természetesen nálunk a legtöbb a szív- és érrendszeri beteg, meg a rákban szenvedő. Egy jobb egészségügyi rendszerű országnak is gondot okozna, hogyan gyógyítson meg ennyi súlyos beteget. Magyarország katasztrofális állapotú egészségügyi rendszerének erre esélye sincs, ezért nálunk a legrosszabb a szívbetegek és a rákosok halálozási rátája. A legfájóbb az egészben az, hogy ez nemcsak az idős embereket érinti. Hanem az igazi vesztesek a fiatal középkorúak. Ugyanis a 65 évesnél fiatalabbak közül már minden második ember halála teljesen felesleges áldozat volt: nekik azért kellett meghalniuk, mert az Orbán rendszer az egészségügy rendbetétele helyett Mészáros Lőrincre, úszó VB-re és olimpiára, meg a menekültek és Soros György elleni háborúra költi a pénzt és köti le az energiáit.

Mindez önmagában is egy demográfiai, sőt társadalmi katasztrófát jelez. De még ennél is nagyobb a baj. Mindez ugyanis egy olyan országban zajlik a szemünk előtt, amely már a 80-as évek óta azzal szembesül, hogy nem tud olyan vonzó jövőképet a fiatal nők elé tárni, hogy azok elég gyereket szüljenek. Így aztán az ország egyik fele kihal, mert elfogytak a gyerekek a szülőszobából, aztán az iskolából, végül a munkaerőpiacról. A másik fele meg idő előtt elhal, mert elfogytak az orvosok meg a nővérek, meg az eszközök a rendelőkből, hogy kezeljék azokat, akiket nem tanított meg senki arra, hogyan is előzzék meg a bajt, ha már nem számíthatnak rá, hogy valaki meggyógyítja majd őket.

health-091911-001-617x416.jpg

Na, így (nem) működik a nemzeti hablattyal nyakon öntött Nemzeti Nemzetvesztő Rendszerben az egészségügy.

A Polgári Világ egészségügyi koncepciója egy olyan területileg koncentrált ellátórendszerről szól, amelyben a legalsó szinten, a háziorvosi praxisközösségben is valódi gyógyítással foglalkozhatnak az orvosok, mert sok nővér a kezük alá dolgozik. Így például a szűrővizsgálatok megszervezésében és az egészségmegőrzésben is. Ezért az orvosok már korán felismerik a súlyos betegségekre utaló jeleket, és a legtöbb embert meg is tudják gyógyítani. Csak az igazán bonyolult vagy ritka eseteket küldik tovább a szakrendelőbe, esetleg onnan a jól felszerelt centrumkórházba. Így az ott dolgozó specialistáknak a modern eszközökkel lesz tapasztalatuk és idejük megmenteni azok életét, akiknek eddig azért kellett meghalniuk, mert késve jutottak el a szomszéd kisváros rosszul felszerelt kórházába, ahol a nehéz esetekhez nem értő orvos addig kezelgette őket a hálapénzt beszedve, míg meg nem haltak.

Mentsük meg a korai haláltól 2018-ban a következő 32000 ember életét!  

Polgári Világ Pártja

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9712592293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.14. 10:35:18

Bezzeg ha Gyurcsány és Soros uralkodna, már halhatatlanok lennének a magyarok.

zokogjatok 2017.06.14. 14:30:18

"224000 ember halt meg feleslegesen az Orbán kormány regnálásának 7 éve alatt. Ez egy debrecennyi város lakossága. Ők még ma is élhetnének, ha " ha a Fidesz feltalálja az örök élet titkát, amúgy nem nagyon. Elég nevetséges, hogy bárki, aki meghal, az nyilván az egészségügy hibájából hal meg, és nem azért mert nyolcvan+ éves.

"A másik felüknek meg azért, mert nem is kellett volna szívbetegnek meg rákosnak lenniük, ha az oktatásban és a megelőzési, szűrési programokban megtanulták volna, hogy a falási rohamok, a dohányzás és alkoholizmus helyett mivel tehetik feszültségmentessé és kellemessé az életüket."

Akik meghaltak, túlnyomórészt idős emberek, akiknek az oktatása azért nem épp az Orbán érában történt.

Eh nem is értem minek kommentelek egy ennyire buta cikket. Aki szerint az aggkori végelgyengülés a Fidesz hibája, és más kormány alatt ilyen nem lenne, az annyira elvakult, hogy nyilván címlapos indexblogger lehet csak.

igazmondojuhasz 2017.06.14. 14:41:41

@MaxVal BircaMan HJCD: Bezzeg ha nem stadionra meg kisvasútra ömlene a pénz, akkor jutna az egészségügyre és oktatásra is. Ez független attól, ki van hatalmon, ez a pénzek szétosztásáról szól.
Ja, abból nem lehet annyit lopni?

Stenonis 2017.06.14. 14:49:27

@MaxVal BircaMan HJCD:
Vannak prioritások.
Most sokkal fontosabb milliárdokért teleplakátolni az országot, hogy milyen büszkék vagyunk, mint azt a pénzt mondjuk egészségügyre költeni.

Így kurva sok büszke halottat termel a rendszer.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.14. 15:00:20

@igazmondojuhasz:

Lényegtelen. Az igazi baj, hogy az ország által megtermelt profit nyugatra megy.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.14. 15:01:59

@Stenonis:

Demokrácia van. Ott pedig választásokat kell nyerni. Enélkül nem tudja egy párt megvalósítani az elképzeléseit.

vajdasagi 2017.06.14. 15:30:56

@MaxVal BircaMan HJCD: Te nyilván azt szeretnéd, ha az országban megtermelt profit keletre menne. Ha téged Putyin fizet, akkor ez a te részedről logikus viselkedés, csak nem esik egybe a Nemzetünk érdekeivel. Érzésem szerint te nem is vagy magyar, hanem orosz, akit azonban tökéletesen kiművelt a KGB.

segar 2017.06.14. 15:31:38

Hát persze Pistike... Minden elhalálozásért a cúnyacúnya Orbánbácsi a felelős! Még véletlenül sem a "fogyasztó" maga.
___
Ebben az összefüggésben szívesen megnézném, hogy a mai napon, eddig a posztoló miket evett összevissza. Jöhetne az egy heti étkezése, iszogatásai, egyéb vegyszerekkel történt találkozásai is. Hamar kiderülne, ki a felelős... :|

ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI 2017.06.14. 15:33:12

"224000 ember halt meg feleslegesen az Orbán kormány regnálásának 7 éve alatt. Ez egy debrecennyi város lakossága."

Azt is figyelembe kene venni, hogy ha a libsik kormanyoznanak, es beengedtek volna, az arab terrorista hadosztalyokat, akkor azok vajon
HANY MILLIO MAGYART OLTEK VOLNA MEG ???????????????????????????????????
a libsik legnagyobb oromere
Ehhez kepest, meg ha igaz lenne is, egyaltalan nem sok a 224000, mert lehetne a 20-szorosa is.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.06.14. 15:38:41

Debrecen lakosságának a száma csak 204 ezer, ellentétben a Soros csicska, EU-t kiszolgáló, migrisimogató blogger 224 ezres állításával szemben. Újból bebizonyosodott tehát hogy a liberális baloldali álcvilek csak hazudozni tudnak, semmi mást.
A bukott baloldal újból megbukott tehát, mivel a 224 ezres áldozatok száma több Debrecen 204 ezres lakosságánál. A baloldal ezzel nemcsak az áldozatokat nézte le, hanem a debreceni lakosságot is.

Jövőre mindenki eldöntheti a választáson hogy ki kell majd neki: a bukott hazudozók, akik az Elmúltnyolcévben tönkretették az országot vagy azok, akik nem hazudnak az ország helyzetéről miközben megállították a Bajnai által az országra hozott válságot, beindították a gazdasági növekedést amelyből minden magyar család bőségesen részesül és akik 1 millió munkahelyet teremtettek és ezért már egyetlen épkézláb embert sem lehet találni az országban aki ért valamihez és 10 ezer forint alatt kijönne akármit is megszerelni.

VADÁSZPUSKÁS LIBERALIZMUS 2017.06.14. 15:44:47

Nevetséges ovodás demagog fröcsögés, veszíteni nem tudó lelkinyomorék libbantaktól, akik szerint az emberek csak 2010 óta halnak meg.
Mint ahogy hajléktalanok és éhező gyerekek is csak 2010 óta vannak. elötte minden tökéletes volt, beleértve a növérek 1 milliós nettó fizetését is.

Ballib Cenzúrázók Réme 26 2017.06.14. 15:45:12

@ARABOKAT KIZÁRNI CEU t BEZÁRNI:

Nemcsak hogy sokmillió magyarokat megöltek volna a migránsok ha Orbán Viktor nem állítja meg őket a Keleti pályaudvarnál majd aztán nem zavarta volna őket tovább Ausztriaba hogy ott öljék meg a sok millió osztrákokat, hanem a migránsok emellé magyar anyák és lányok millióit erőszakolták volna meg. Aztán minden anya legalább 6 gyereket szült volna mert ezek nem adják alább aztán ezek a félvér arab gyerekeke túlszaporodták volna a mi fehér gyerekeinket. Onnantól kezdbe pedig kihaltunk volna, ez Soros célja, ezért ment el Törökországba hogy onnan küldje az egy milliárd migránst Európába!

ROLEX LACI megvéd minket a gazdagoktól 2017.06.14. 16:03:36

"a dohányzás és alkoholizmus helyett mivel tehetik feszültségmentessé és kellemessé az életüket. De ezeket nem tanulták meg, ezért nálunk a legtöbb az elhízott, a dohányos és az alkoholista ember."

Sőt nem csak hogy nem tanították meg az embereket arra hogy a dohányzás ártalmas, hanem az Orbán még kényszerti is rá az embereket.

Saját szememmel láttam, hogy az Orbán, Habony, Mészáros trió járja az utcákat, és ingyen osztógatja a cigit gyerekeknek. És fenyegtik öket, nehogy mégegyszer cigi nélkül lássák öket.

AKKORA DEMAGÓÓÓÓÓÓÓG BUGYUTA FASZSÁG a post, hogy a gunyolódáson kivül nem érdemel mást, ez a természetessen azonnal cimlapos blog.

vajdasagi 2017.06.14. 18:23:04

@MaxVal BircaMan HJCD: Azért a KGST alatt is érdekelne engem a szaldó. De amúgy meg: a KGST-vel nem is a profit iránya volt a gond, hanem hogy Magyarország ezalatt technológiailag lemaradt a nyugattal szemben. Most ez kevésbé van így. De persze te putyin ember vagy: nyilván hogy mást fogsz mondani.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.14. 21:14:12

@vajdasagi:

A KGST arról szólt, hogy a SZU olcsón adott el nyersanyagokat a csatlósoknak.

Stenonis 2017.06.15. 07:22:21

@MaxVal BircaMan HJCD:
Nagyon durva alternatív valóságban élsz ;)

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.06.15. 07:56:29

@Stenonis:

Pedig ezek a tények. A szovjet volt a világ első gyarmat irodalma, ahol a gyarmat tartó nem húzott anyagi hasznot a gyarmatosításból.

vajdasagi 2017.06.15. 20:08:45

@MaxVal BircaMan HJCD: Ezt Neked biztosan így tanítottak a szovjet titkos-szolgálatok. És ez rendben van így: ez volt a dolguk. De ezt a képet tengernyi dolog árnyalta. Mi pl. olcsón adtuk az élelmiszert. Nem hinném, hogy bárki képes lenne kiszámolni a szaldót, de egy biztos: negatív összegű játszma volt, tekintve, hogy a végén mindeki jól lemaradt a kapitalista államok mögött. De gondolom, a Te iskoládban ezt sem így tanították, hanem hogy a Szovjetúnió majdnemhogy utolérte fejlettségében az Amerikai Egyesült Államokat.
Ja és: nálad biztosan a nyugatnémetek szökdöstek át keletre, nem pedig fordítva.
Menjél te szépen vissza putyinhoz, aki ide küldött hozzánk.
süti beállítások módosítása