Polgári Világ

Miért lett Putyin a Debreceni Egyetem díszpolgára?

2017. augusztus 28. - pukli.istvan

 

Csak, mert ma ehhez volt kedve. A cárnak minden kell, amivel a befolyását és korlátlan hatalmát demonstrálhatja. Egyszer beavatkozás az amerikai, meg az összes releváns európai választásba. Kicsit később elárasztja a világot egy szibériai nyaralás macsó képeivel. Majd díszdoktori cím egy semmilyen kiválósági listán nem jegyzett, de legalább európai uniós ország egyetemétől. Holnapután más nyalánkság. Bármi, ami arról szól, hogy akármit megtehet. Ha már a XXI. századba nem tudja a saját országát bekapcsolni, legalább a XIX. és a XX. századi birodalmi nagyság illúzióját átélhetővé teszi az arra vágyakozó százmillióknak.

Sokan vannak, akik ezzel kompenzálnak. Nálunk úgy hívják a vezérüket, hogy Orbán Viktor. Aki az oroszok szerint ebben az évben már másodszor hívja meg kenyéradógazdáját. Igaz, ezt maga Orbán is kínosnak tartja, ezért a Cselgáncsszövetség háta mögé bújik.  Ez a politikai gyávaság mindennapos a NER-ben, hisz itt semmi sem az, aminek látszik, még a szavak is pont az ellenkezőjüket jelentik.

Az ember nem teljesen érti, mégis mi visz rá egy jobb napokat látott magyar egyetemet erre a kilenc nap alatt lezavart szolgalelkűségre, amellyel szembeköpi az ’56-os hősöket és az egész forradalmat. Nyilván sok pénzért, amit a Paks II.-ben való elvtelen közreműködésükért kapnak majd.

Ebből is látszik, hogy mindig kell az autokráciának hátország, mert egyébként nem tudna olyan virulens lenni. És mindig van jelentkező és magyarázat a gyávaságra és a hazaárulásra. De lennie kell  ellenzőjének is! A Polgári Világ nem kér Putyinból és magyar tanítványából, Orbán Viktorból. Mi népszavazást kezdeményeztünk az euró bevezetéséről. Ma nem az a kérdés, hogy euró vagy forint, hanem az, hogy euró vagy rubel! Szavazz az euróra, szavazz Európára!

kivezet.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9212784144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2017.08.28. 08:34:40

Mi visz rá egy jobb napokat látott magyar egyetemet erre a szolgalelkűségre?
Ez már rutin, Mocsai esetében is gyorsan lezavarták...
süti beállítások módosítása