Polgári Világ

Vámos Miklós az euró bevezetéséről

2017. szeptember 17. - Keresztény Zoltán

A Polgári Világ Pártja 2017. augusztus 14-én országos népszavazást kezdeményezett az euró bevezetése érdekében. Egészen pontosan azért, hogy Magyarország haladéktalanul lépjen be az euró előszobáját jelentő ERM II rendszerbe. Ezzel párhuzamosan 2017. augusztus 16-án egy kiáltványt is kiadtunk, Hitvallás Európa mellett címmel. A Hitvallással társadalmi mozgalmat indítottunk útjára, amelyhez továbbra is bárki csatlakozhat (http://polgarivilag.hu/eurobevezetes/)!

Az alábbiakban Vámos Miklós (író, forgatókönyvíró, dramaturg, kiadóigazgató, műsorvezető. 35 kötete jelent meg, írt regényeket, színműveket, novellákat, filmforgatókönyveket is. Legismertebb regényei: Zenga zének, A New York–Budapest metró, Anya csak egy van, Apák könyve) gondolatait közöljük:

 

vamos-miklos-est-literarium-extra-original-95727.png

 

Ha van olyan magyar állampolgár, aki igazán szeretné, hogy Európához tartozzunk és euróval fizethessünk, az én vagyok. A szocializmus vattaszagú éveiben mindig tartottam a pénztárcámban egy ötdollárost, hogy el ne veszítsem a kontaktust a „Nyugattal.” Újabban öteuróst tartok ott ugyanezért. Az európai valuta gazdasági előnyeit nem sorolom, ezt megteszik a szakértők. Boldog volnék, ha legalább ebben az egy ügyben egyetértenének a nagykorú magyarok.

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr4812870824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása