Polgári Világ

Kaltenbach Jenő az euró bevezetéséről

2017. szeptember 18. - Keresztény Zoltán

A Polgári Világ Pártja 2017. augusztus 14-én országos népszavazást kezdeményezett az euró bevezetése érdekében. Egészen pontosan azért, hogy Magyarország haladéktalanul lépjen be az euró előszobáját jelentő ERM II rendszerbe. Ezzel párhuzamosan 2017. augusztus 16-án egy kiáltványt is kiadtunk, Hitvallás Európa mellett címmel. A Hitvallással társadalmi mozgalmat indítottunk útjára, amelyhez továbbra is bárki csatlakozhat (http://polgarivilag.hu/eurobevezetes/)!

Az alábbiakban Kaltenbach Jenő (jogtudós, egyetemi oktató, az állam- és jogtudományok kandidátusa. 1995 és 2007 között a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosa, majd 2008 és 2010 között a Független Rendészeti Panasztestület elnöke, majd 2014-ig a Fővárosi Közgyűlés képviselője) gondolatait közöljük:

 

kaltenbach.jpg

 

Az euró bevezetése egyebek mellett arra lenne garancia, hogy az ország a mag-Európához tartozzon, amely csökkentené az esélyét az Orbán-féle kalandorok kiszámíthatatlan akcióinak. Magyarországnak elemi szüksége lenne arra, hogy a Nyugat és Kelet közötti évszázados bolyongás után végre lehorganyozzon a nyugati parton. Nem akarom idealizálni a Nyugatot, de a keleti despoták uralta világgal egybevetve, aligha kétséges, hogy melyik modell szolgálja jobban mindannyiunk érdekeit. Nem szabad hagynunk, hogy saját oligarcháink önzése érvényesüljön mindannyiunk kárára. Felelősek vagyunk azért, hogy mit hagyunk gyermekeinkre, unokáinkra.

A bejegyzés trackback címe:

https://polgarivilag.blog.hu/api/trackback/id/tr9912875646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása